Bence halüsinasyon gören yapay zeka değil, SEO öldü diyen arkadaşlar
Bilemiyorum dostum, Bunu ben değil YZ Kendi söylüyor. Tam olarak kullandığı ccümle :
YZ'lerin en büyük sorunu "Halüsinasyon" (Yalan uydurma). YZ'ler yalan söylememek için Otoriter Kaynaklara (Seed Sites) tutunmak zorunda.
Güzel bir konu olmuş elinize sağlık
Eyvallah dostum.
SEOnun yerini GEO (Yapay Zeka Optimizasyonu) alıyor. Gelecekte yapay zekalar, metin yerine yapılandırılmış veri (JSON-LD, schema) ile beslenen, hızlı ve otoriter siteleri tercih edecek. Bilgi siteleri bu dönüşüme ayak uydurmazsa trafik kaybedecek.
Buna ek olarak YZ şunu der : Ben geçmişi zaten biliyorum ve çoktan ezberledim. Bana semt pazarında domates fiyatını sor sana son 5 yıllık endeks raporunu çıkarayım, Ama İstanbul'daki şuan semt pazarındaki domatesin anlık fiyatını ve stok durumunu bilemem. Eğer sen semt pazarındaki domates fiyatını anlık öğrenebilirsen bu durumda YZ için tek otoriter ve muhtaç olacağı kaynak sen olacaksın. Bu treni kaçırmak istemiyorsan bilgi veren siteleri bırak ve uzman olduğun bir alanda anlık data toplayabileceğin bir yapı oluştur. Bu yapıyı json, api, schema vb format ile sunabilirsen YZ 'ler senin apine bağlanmak için ücret bile ödemek zorunda kalabilirler.
Geleceğin Bitcoini: Bir veriyi elde etmek için
fiziksel bir efor (gidip bakmak, telefonla aramak, belge kontrol etmek) gerekiyorsa, o veri YZ çağında
paha biçilemezdir. Çünkü YZ'nin yapamadığı tek şey, koltuğundan kalkmaktır. Bu nedenle geleceğin Bitcoini anlık veriyi elinde tutan ve JSON vb formatlar ile YZ'yi besleyen kişiler olacaktır.
Bu YZ'nin bir örneği, bence kendini beslemek için bu şekilde söylüyor ancak en büyük sorun bilgi veren sitelerin nasıl gelir elde edeceği konusu hala büyük bir muamma.