aglooka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam söyledikleriniz konunun bağlamından çok kopuk. reklam yasağı geldi diye tahlil fiyatları düşecek mi ne alakası var? reklam panosuna konan doktorun geçmişini bilip bilmemek ne alaka mesela, sağlık ocağındaki doktorun geçmişini biliyor musunuz? isteyen istediği doktorun geçmişini araştırıp bulabiliyor zaten. tvye çıkan şaklabanlar için ben de aynı fikirdeyim de bu internet reklamcılığına gelen kısıtlamanın bununla da bir alakası yok ki
iyi de bu reklamlar en çok sosyal medya şaklabanlarının işine yarıyordu. Söz gelimi "mucize ilaç" veya "alternatif tıp" adı altında ne idüğü belirsiz koca karı ilaçlarını "gıda takviyesi" adıyla pazarlayan profesör meşhur bir şahıs vardı. Herkes onu Prof. diye tıp doktoru sanıyor ama adam aslında Ziraat Fakültesinde profesör. Özellikle sabah programlarında teşhis koyup tedaviden bahsediyor. Profesörlerin de ne profesörü olduğunu yazmıyorlar orada. Bir de bazı gerçek hekimler TV'de boy boy çıkıp sözde ürün yerleştirme diye kendilerinin reklamlarını yapıyor. En son facebook / instegramda sözde bir doktor çıkıp "5. evre kanseri tedavi ediyorum" diye boy boy reklam yayınladı. Böyle birşey olsa herif Nobel bile alır. 3-5 gün ömrü kalanı tedavi ediyorum, iyileştiriyorum diye reklam yapan şahıs gerçek doktor mu oda belli değil. Tabipler odasına da şikayet maili attım ama nezaketen bile yanıt veren olmadı. Başka ülkede osa en azından "duyarlılığınız için teşekkür ederiz" diye 1 satır yazı gönderirler. Tabipler odası da hekimlerin hakkını yetince savunamıyor bu ülkede.