Doğru söylüyorsunuz hocam, ColaTurka'nın başına neler geldiğini gördük. Ancak sonuç olarak bu işletmeler kapandığı takdirde talep yine başka yerlere kayacak ve bu talep kayması olan işletmelere işçiler geçecektir. Dolayısıyla işsiz kalma durumu söz konusu olmayacak; aksi halde işçiler mevcut yerlerinde çalışmaya devam edecek ve hiçbir değişiklik yaşanmayacaktır. Bu açıdan boykotun işçiler açısından olumsuz etkisini ortadan kaldırıyor.
Aynı kalite olmadığı sürece tüketim azalacak. Tüketiğim azlığında çalışan işçi sayısı da az olacak. Aynı sektörde kayma, tüketimin az olduğu ve bu doğrultuda işçi sayısı da daha az kullanılacağı için eşit olmayacağını düşünüyorum. Benim bu konuda öngörüşüm bu. Ufak büfem var. Boykotun daha duyarlı olduğu zaman coca cola markasının satışında azalma oldu. Yanına 2 yerli marka koydum. Coca colanın düşüşü sabit kaldı. 2 yerli marka normal oranda satıldı. Zaman geçtikçe coca colanın satış seviyesi eski haline geldi. Yerli 2 markanın satışı yarı yarıya düştü. Hatta birini çıkarmak zorunda kaldım 1 yerli marka var şuan. Bu bende bu oranda gerçekleşti. Her yerde değişkenlik gösterebilir. Ama ortalama en iyi satış istatistiği coca coladan yana olmasının sebebi hep kaliteydi.