pazarda satılan çakma adidas gibi. bunlar ne böle
Pazardan hiç adidas almadım ama yorumuna güldüm. Bu arada meslek icabı aslında anahtar kelimeler üzerine alan adları aldım. direk marka isimleri almadım daha çok işleri ararken kullanılan anahtar kelimeler üzerine gittim. misal smartglass.tr akıllı ofis camları yapan firmaların talep edeceği bir sistem. yada ekran görevi yapan ofis / bina camları kategorisinde uygun gördüm. Bunun gibi yüzde 90 anahtar kelime bazında gittim. Hani marka olunacak isim zaten .com almak doğru olur. diğer isimler ile ceo çalışmalarında ön plana çıkmak için vs olur düşüncesindeyim. Benim bakış açım
www.smartglass.tr olarak gireceksin alt tarafında
www.smartglass.tr
R10 Camcılık/ R10Reklam gibi bir firmaya ait site çıkacak yada firma iki ismide kullanacak. R10reklam.com ve smartglass.tr ikiside aynı firmanın iki ayrı sitesi olacak.
Bu düşüncede alan adları aldım. İşin kötü tarafı site yapmasını bilmiyorum bu seferde sadece alan adı ticareti yapmış oluyorum ve pazarlamada site görünümüne getirsek daha alıcısı cıkar ama bende o bilgi yok. burada o tarz sistemleri bana öğretecek adamda yok gibi, yapan arkadaşlarda çok yüksek fiyat istiyor. Bakalım yatırdığımız paralar batacak mı çıkacak mı görücez. Şimdiden iptal ettiğim alan isimleri var ama hepsi için değil. Şuan anladığım kadarı ile sadece bu MARKA TEscil olaylarını öğrenmem şart. Marka tescilden dolayı elimden alamazlarsa sıkıntı yok. He birde elimdekilerden 30 50 arası alan adını kendim için istiyorum hem pasif gelir hemde aktif işlerimde kullanmak istiyorum. Kendi aile ve çevreme aldığım isimler şuanda çalışmıyor ama bekliyor.