bence mantıklı değil,
1. İstanbul için evlerin hangi bölgede, ilçede yapılacağı belli değil. genelde Toki konutları dağ başına yapılır fakat hangi dağın başında yapılacak o bile belli değil
2. memur maaşına göre yılda 2 defa zam olması. ben senede 1 defa zam alıyorum ve Tüfe enflasyonuna paralel yapılır. internet bilgisine göre, zamanında Necmettin Erbakan memurlara %130 zam yapmış. buna benzer bir durum olursa zaten batarım. ayrıca yıllara yaygın olarak, maaşımın artan oranda yüzdesini krediye vermeyi mantıklı bulmuyorum. banka kredisi olsa 3-4 sene sonra enflasyon sayesinden tam tersi sabit faiz ödemesi aşınacaktı. burada maaşıma göre artması muhtemeldir.
3. ne zaman yapılacağı ve teslim edileceği belli değil. devletin açıkladığı tarihe güvenmiyorum. geçmiş yıllarda toki den başvuru yapanlar hala evlerini teslim alamadı. ülke komple fay hattının üzerinde bulunuyor yakın zamanda yıkıcı deprem olsa mücbir sebep hali diyerek beni sallamalarını istemiyorum.
4. konutlar dar gelirli insanlar için yapılıyor. bende çok zengin değilim ama sonuçta ev nereye yapılacak belli değil, komşuların kim olacak belli değil. Esenyurt tarafında uzun uzun binalar var fakat orada yaşamak istemem. Konutlar İstanbul rayicine göre ucuz ama caddede, sokakta, apartmanda muhatap olacağın kitle sorunlu.