Sentry'ye özel bilgileri zaten yanlışlıkla yüklemek bir güvenlik açığıdr, ne Sentry ister böyle bir veriyi saklamayı ne de kullanıcılar. Haberlerde sanki Sentry bir istihbarat programıymış gibi lanse edilmiş her nedense. Clickbait kokan yerli haber siteleri boş durmaz tabii. İsimi bile korkutucu gelebilir bazılarına.
Open source araçlar yerini tam olarak almasada bir rahatlama sağlatabilir.
Ancak devlet kurumlarının yarattığı zararı düşünün, hani seçmek özgürlüktü ben belki kişisel verilerimin "çalınmasını" istiyorumdur, halen discord engelleyen, +18 engelleyen, roblox engelleyen, haber sitesi kapatan ve işimizi gören sistemleri engelleyen bir düzen var, kaç yıl oldu kaç başkan değişti bir kerede mi kimsenin aklına gelmiyor bu yaptığımız ülkeye yüz milyonlarca dolarlık zarar yaratıyor diye.
benim bahsetmek istediğim sentrynin casus yazılım olması yada bir data satmasını düşündüğümden değildi hocam ama evet biraz yanlış tabir etmişim ilk cümlemi haklısınız . devlet konusuna gelecek olursak zaten konuşmaya gerek yok 4 milyon data nerde 100 milyon data nerde adamlar hala ısrarla e nabız o bu boy kilo hastalıklar kaydetmeye çalışıyor 10 yaşındaki mehmetin elinde benim bu tarz bilgilerim var geçirdiğim rahatsızlıklar evimin adresi boyum kilom vb. bilgiler var hatta kullandığım ilaçlara üzerime kayıtlı araçlar hatlar ve okumuş olduğum okullar vb. herşey var . şimdi devleti bırak birde bunun terör örgütlerinin elidne olduğunu düşünün

bıraktım artık devleti yöneten hükümet tarafını düşünmekten . muhtemelen bir milletvekilinin yada bir üst makamda birinin başına birşey gelmeden onunda tedbirini almazlar .