kendinizi karşıdaki kişinin yerine koymaya çalışın. örnek olarak karşınızda 50+ yaşında web siteleri sadece duymuş birisi olabilir. onu web siteye ihtiyacı olduğunu nasıl ikna edersiniz? çok farklı profillerle bir araya gelebilirsiniz. fiyat tabii ki önemli fakat bahsettiğiniz fiyatla sunacağınız hizmet ve faydanın karşıdaki kişinin anlaması gerekiyor. yoksa 5000TL ye site yapıyorum kimse almıyor demek tek başına yeterli değil. 5000TL ye ne sunuyorsunuz bunu karşıya anlatmanız ve ihtiyacını gidermeniz gerekiyor.
örnek olarak bir esnaf arkadaşıma sadece domain ve hosting ücreti alarak web site yaptım. siteyi şifrelerle teslim ettim ve fotoğrafları neden yüklemedin dedi. logo neden şurada duruyor, ürün yazılarını neden girmedin demeye başladı. Siteyi kurup teslim ettim fakat onun benden istedikleri belki 10 günlük iş. 10 günlük "asgari ücretli yevmiyesi" bile önemli bir rakamdır yani 5000TL ye bunlarda dahil mi?
ek olarak wordpress vb. cms lerin özellikle kodlama bilmeyen kullanıcılar için büyük avantaj sağlıyor. ücretli ücretsiz eklenti desteği ve olası hata durumunda ücretli-ücretsiz destek sağlayacak insanların olması çok önemlidir. siz siteyi kurup gittikten sonra özel yazılımda ki hataları kim düzeltecek veya 6 ay sonra şuraya Wp butonu eklemek istediğinde bu desteği kim sağlayacak?