Sen/ben diye bir şey yok. O var. Bizler de aynayız.
İnsan iddia ettiği benliğinden kurtulur ise huzura erer.
Bu sebeple derler, insan ancak kendine eder. İyiliği de, kötülüğü de.
Başkasına yaptım sanır, halbuki kendine yapmıştır.
Cümle kainat bir ayna gibidir.
"Nefsini bilen Rabbini bilir."
Alıntı
Cenâb-ı Hak Nûr Sûresinin 35. âyetinde; Ben yerlerin ve göklerin nûruyum buyuruyor.
Alıntı
Allah Teala buyuruyor ki: Âdemoğlu dehre (zamana) söverek bana eziyet verir. Halbuki ben dehrim. Her şey benim elimdedir. Geceyi, gündüzü ben idare ederim. (Buharî, Tefsir 45)
https://www.nurnet.org/kainat-bir-aynadir/
mesnevi, risale-i nur okumak lazım aslında sırlar kitabı
günümüz türkçesine çevirilmiş olanlar daha anlaşılabilir oluyor eskisini anlamak çok zor. henüz okumadım Allah nasip ederse aklımda var
forumdan bir arkadaş vardı sesli olarak dinleyenler de var sanırım muhakkak daha kolay oluyordur
@serterefendi; bir müslümana henüz mecnun (deli) denmedi ise o insanın imanı kamil olmamış derler,
peygamberlerimizin hayatlarına bakarsanız bütün çevrelerinden (kavimlerinden) çoğunlukla hakaret, inkar ve (haşa) "delirmiş" sözü işitmişler.
bu yola akılla girilir sonra akıldan çıkılır demişler
Alıntı
Allahı öyle çok zikredin ki, ta -insanlar- size mecnun / deli desinler.(Ahmed b. Hanbel, 3/68; Hâkim, 1/499; Mecmauz-Zevaid, 10/16)
https://sorularlaislamiyet.com/bir-k...is-var-midir-0
yeter ki haddi aşmayalım, Allah çok bağışlayıcıdır. Hidayet dileyelim.
Alıntı
Şuara suresi 79. ayet
"O'dur beni yediren ve içiren"
Âl-i İmrân Suresi 36. ayet
Onu doğurunca dedi ki: Rabbim! Onu kız doğurdum. -Oysa Allah onun ne doğurduğunu daha iyi bilmektedir- erkek de kız gibi değildir. Ben onun adını Meryem koydum, işte ben onu ve soyunu kovulmuş şeytana karşı senin korumana bırakıyorum.
Âl-i İmrân Suresi 37. ayet
Bunun üzerine rabbi ona hüsnükabul gösterdi ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi. Zekeriyyâyı da onun bakımı ile görevlendirdi. Zekeriyyâ onun bulunduğu yere, mâbeddeki odaya her girdiğinde yanında (yeni) bir rızık bulur ve Ey Meryem! Bu sana nereden? diye sorar, o da Allah tarafından cevabını verirdi. Kuşkusuz Allah dilediğine sayısız rızık verir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor:
"Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi güzel yaptı."
Bu fakiri de unutmayın duanızda

Selametle.