Fakir Gotham City

Heryer bina ama binalar öyle istanbul içi semtlerindeki gibi 4-5 katlı değil, baya 30-40 katlı bir sürü bina var yan yana, Atıyorum 3 dönüm arazide 10.000kişi yaşıyor. E-5'den teme kadar sürekli bina, boş arazi neredeyse yok. Hal böyle olunca arz patlaması oluyor, bu sebeple hem kiralar hem de satış fiyatları yarı yarıya düşüyor.

Çok fazla ev var:
Örnek vereyim sana, adamın biri malını değerli buluyor binada 20bin kira istiyor. ama emsal daireden o mahallede 100 tane ilan zaten var yani sen 20k yazsan ne olur? yazdığınla kalırsın 15k ya çoook rahat kiralık yer bulabilir 1+1 hemde öyle ev 10seneliktir Satarken de böyle, her emsalden bol bol ev mevcut.

Çok fazla insan yaşıyor: birim alana düşen insan sayısı inanılmaz fazla bu da suçu arttırıyor yani senin yan sokağında birinin, birini öldürmüş olma ihtimali çok yüksek oluyor. Doğal olarak buda güvensizlik hissi nedeniye insanların yaşamak istemediği bir yer haline geliyor, burda yaşayan insanıın yaşama amacı genellikle kira veya ev fiyatı ucuz diye yaşıyor.

Gürültü ve hava kirliliği, şimdi 2-3 milyon kişinin lüxenburg kadar nüfuslu bir ülkenin küçücük bir alana sığdırdığını düşün, burada bir sürü fabrika ve bina, jeneratör var hal böyle olunca havakirliği yüksek oluyor. Örnek hiç bir şey olmasa biri bir lastik yakar koca semtin hava kalitesini anında düşürür, ayrıca evlerin çoğu ucuza imal edildiği için ses yalıtımı da aranmıyor. Sokakta arabaların çoğu sürekli gürültü yapıyor vs.

Evler dip dibe olduğu için farkı binanın havalandırması vs sesi senin evine gelebilir ya neler neler abi. Burada görünmezsin.

Polis gelmeyebilir, yani abi beni vuracaklar bana yardım edin desen polis olay yerine gelse bile uzaktan seyredebilir, olay bitince gelebilir anladın istisnalar olabiliyor.

Ya hocam burada çoğunlukla hayat kalitesi düşük, çoğu kişi mutsuz, en ufak olayda, trafikte, yolda, markette birine, genci yaşlısı, ya şöyle yapmasan olur mu desen, anında postayı yiyebilirsin. Lan adam 80 yaşında sana bir posta koyar aklın durur veya 12 yaşında veletten korkar hale getirir, bi bakmışsın birileri etrafını çevrelemiş. Neden biliyor musun, buradaki insanların çoğu hayatta başaramamış insanlar, kaybedecek şeyleri ya yok, ya da çok az. Eğitim durumları çok düşük 1dk sonrasını düşünecek beyinsel aktivite yok. Sen de bu adama diyorsun ki, ey motorlu kaldırımdan gitme. Adam geri döner seni ezebilir neden biliyor musun? çünkü sana gıcık oldu bu kadar basit.

Sokağa cıktığın anda normal bir insansan eğer anında kavga etmeye başlayabilirsin, ama esenyurta alışmışsan gözün bir şeyi görmüyor genellikle yoluna bakarsın. burası ayrı bir dünya.

Sürçü lisan ettimse affola.