Merhaba r10.net ailesi,
Bildiğiniz gibi, hepimizin korkulu rüyası olan Google Play Console hesap kapatılma durumu maalesef benim de başıma geldi. "Next Gen Studio" adlı geliştirici hesabım, 26 Ekim tarihinde hiçbir ön uyarı yapılmadan
"Yüksek Riskli Davranış" gerekçesiyle aniden sonlandırıldı.
Gelen e-posta tam olarak buydu (İlk ekran görüntüsü):
Durum: Hesap Sonlandırıldı
Bulunan sorun: Yüksek Riskli Davranış
Büyük bir şok yaşasam da, haksız bir durum olduğunu düşündüğüm için aynı gün hemen itiraz formunu doldurdum.
Play Console üzerinden yalnızca bir kez itiraz etme hakkınız bulunuyor, bu nedenle itiraz metnini çok dikkatli ve ikna edici bir şekilde hazırlamanız şart. İtiraz Süreci ve Bekleyiş- 26 Ekim: İtirazı gönderdikten hemen sonra "Appeals Confirmation" başlıklı otomatik bir onay e-postası aldım.
- 11 Kasım: Yaklaşık iki hafta sonra, Hugo adında bir Google Play Ekibi çalışanından "itirazınızı aldım, inceliyorum, yoğunluktan dolayı süreç uzayabilir" şeklinde bir bilgilendirme e-postası geldi. Bu e-posta en azından birinin konuyu bizzat incelemeye aldığını gösterdiği için biraz olsun umut vericiydi.
- 16 Kasım (Bugün): Ve beklediğim müjdeli haber geldi! yuzde birden daha dusuk olan ihtimal gerceklesti 😁
Sonuç: Hesap Yeniden Açıldı!
Google Play Ekibi'nden gelen son e-postada aynen şu ifadeler yer alıyordu:
"After further review, we've accepted your appeal and reinstated your account."
(Yani: "Daha fazla incelemenin ardından, itirazınızı kabul ettik ve hesabınızı eski durumuna getirdik.")
Bu konuyu açmaktaki amacım, "Yüksek Riskli Davranış" gibi ciddi bir gerekçeyle bile umut olduğunu göstermekti.
Süreç gerçekten çok teknik, stresli ve yıpratıcı olabiliyor.
Süreçle ilgili
genel soruları olan arkadaşlara konu altından (buradan) elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım.
Kendi davamda kullandığım
başarılı itiraz metni taslağı ve
süreçte yapılması gerekenler hakkında WhatsApp'dan iletişime geçebilirsiniz.
WhatsApp İletişim:05516369116