Durumu gidermenin yüzlerce yolu olabilir. Ama istemediğiniz sürece o kutudan sizi kimse çıkartamaz. Kutudan çıkmak istiyorsanız siz çıkabilirsiniz. Genelde başka biri elinizden tutmaz. Siz kaşifsiniz. Çoğu insan tek başına yelken açar. Elbette yelken açarken yolculukta tanışma ihtimalimiz olan yüzlerce farklı kişi olabilir. Bu kişiler hayatınıza bir şeyler katar sizi yüceltebilir ya da sizin sonunuz olabilirler. Netice de bu bir hayat. Başımıza her gün yüzlerce olumsuz şeyin gelme ihtimali ile başlıyoruz.
Hem, insanlar sizin neyinizi sevsinler? Neden sevsinsinler ya da size neden zaman ayırsınlar? Madem istediğiniz bu yönde. Kendinize sorun. Arkadaşlığım nasıl ya da görünüşüm nasıl iyi bir hikaye anlatıcısı mıyım ya da ekibi güldürebilir miyim sorunları çözer ya da dertlerini dinler miyim. Bunlar geçici arkadaşlar. Bana dost lazım diyorsanız şu soru her zaman aklınızda olsun. Bir gün başıma bir şey gelse ve birinin 3 ay refakat etmesi gerekse bu kimler olur? Listede aileniz haricinde biri var mı yok mu?
Bazı insanlarda karanlığını kendi yaratıyor. İnsanlardan uzaklaşıyor. Gerçek dünyadan yani. Çok şey kaçırıyoruz. Neden biliyo musun çünkü tekrar yaşamak diye bişi yok. ve evet geri gelmeyecekler. Yine de hala hoşumuza gidecek bir şeyleri bulmak mümkün. Bazen insanları uzaktan sevmekte mutlu eder. İlla dibimizde olmalarına gerek kalmaz. Ne kadar az beklentimiz olursa o kadar iyi olur.
ve hafızanı ne kadar iyi kullanabiliyosun bilmiyorum. Geçmişini gözden geçir. Bu sıradan bi düşünce değil aşama aşama gelişir. Kilit noktayı bulman lazım. Başına birden fazla olay gelmiş olabilir. Gözden kaçan bir şeyler. ve ilaçlar. En kısa zamanda bırakman dileğiyle.
hocam öncelikle selamlar,
insanın farkındalığı olması güzel birşey. farkındalığınız olmasa durumunuz iç açıcı değil diyebilirdim. bir insan sürekli uyuyorsa daha fazla uyumak ister. bir insan çalışmak istemiyorsa daha da tembelleşir insanın doğasında bu var. Çok uzun yazıp kimseyi yormak istemem ama ufak ufak kendinize bir hayat gayesi edinmelisiniz. bu gaye ugruna hareket etmelisiniz. kendinize bir tetikleyici gaye bulmazsanız suan içinde oldugunuz durum büyüyerek devam eder. Genç bir kardeşimizsin belki kötü olaylar ve tecrübeler yaşadın. her yaşadığın olayda yara da almış olabilirsin ama hayat bu sürekli devam ediyor ve çabalamak gerekiyor. örnek olarak hayatında illaki oyun oynamışsındır. insan oyunu kaybetmek için oynamaz herhangi bir oyunda kazanmak için elinden geleni yapar. herkesin stratejisi farklıdır. savaş oyunlarından örnek verecek olursak. kimi geze geze adam vurmayı sever kendini onda rahat eder, kimi belli bir bölgeyi alır orayı gözetler, kimi de bir yere geçer pusar bekler. bu taktiklerin hepsi bir amaç için sonuçta. sende oyunun lobisinde bekliyorsun ama harekete geçmiyorsun bi nevi öyle düşünebilirsin. Kendini her rahatsız hissettiginde de özelden çekinmeden yazabilirsin hocam
Geçmiş olsun Arkadaş. Anlaşılıyor ki büyük sıkıntılar içinde bir girdaba kapılmış haldesin. Doktora gidip ilaç kullanmışsın ama olmamış.
Ne yapman lazım? Bunu soruyorsun ve Tavsiye istiyorsun. Tavsiye veriyim sana hatta madde madde yazıyım
1 Doğru doktor... Arayacaksın bulacaksın.
2 Bu sana Doğru teşhis ve doğru tedaviyi de beraberinde getirecek
3 Doktoruna tam güveneceksin. Ondan gizlediğin tek kelime bilgi sana kol gibi geri döner O tedaviden bir hayır bekleme.
4 Doğru teşhisden sonra hastalığınla ilgili, ilaç kulllanımı ve tedavisiyle ilgili bilgi sahibi olacaksın
5 Doktorundan habersiz başka bir ( mesela dahiliye doktoru olsun ) doktorun başladığı ilacı kullanmayacaksın.
6 Terapi imkanın varsa mutlaka terapi al Psikologlar bu işi yapar ilaç tedavisine paralel insana iyi gelir
7 Doktorun seni ilerleyen dönemlerde yönlendirir biraz biraz dışarı çıkarsın tanıdığın arkadaşına ziyarete gidersin belki işinde yardımcı olaya başlarsın hayata bir yerden tutunursun
8 Psikiyatrik tedaviler uzun dönem ve kimisi bir ömür sürecek tedavilerdir. Bunu üstlenecek doğru doktor lazım sana herşeyin en önemli noktası başlangıcıdır bunun başlangıcı da Doğru Doktor dur...
Bunları hallettikden sonra namaz kılmak istersen kıl tabiki. Ama halletmeden namaz da kılsan oruç ta tutsan önceleri sana bir rahatlama gibi görünür devamında seni iyileştirmez namaz oruç tespih ve diğer ibadetler...
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkatle okuyorum. Okuduğum kadar da kendime ders çıkarıyorum. Dediklerinizi uygulamak için çaba göstereceğim. Normalde içimden gelmese bile burada böyle bir destek görmek biraz olsun beni motive etti. Hepinize çok teşekkür ederim.