Hiçbir şekilde çalışmayın bu gibi yerlerle.

Ben yıllarca vize & göç konuları üzerine ofis yönettim. Öncelikle kimse size kendi tekelinde olmayan bir başvurunun garantisini veremez. İkincil olarak sektör çok pis. %99 hizmet sağlayanların tamamı kötü niyetli. Hiç etik ya da ahlak nedir takip eden yok. Sahte evraklar,sahte söylemler, sahte kanıtlar, sahte müşteriler, sahte müşteri yorumları havada uçuşuyor. Bu forumda bile faaliyet gösterdiler, bu forumda bile birilerini mağdur ettiler.

Schengen vizesi için uzman olmanıza gerek yok. Başvuru detaylarına bakıp, adam akıllı kendi belgelerinizi hazırlayıp başvurursunuz. Bir insan cahil olsa yine onay alır. Vize ajansının fonksiyonu %0.
Göç konularında sadece hukukçuların bir takım fonksiyonları var. Bunların da çoğu hukukçu değil. Adam avukat, ama ABD'de lisansı yok. Ya da belgeleri komple sahte. Bu adamın size katkısı %0. Çünkü sizi hukuken temsil edemeyecek.

Kısaca, talebinize göre yapmanız gereken değişiyor. Ben ABD ya da İngiltere konusunda kendi açtığım ajans kadar ciddi çalışanına denk gelmedim. Ama sektörden çok ciddi soğudum ve sektör değiştirdim. Türk müşteri hedefini tamamen yabancıya çevirdim. Çünkü Türkiye'de hiç tanımadığınız ajanslar size kötü reklam basıp duruyor. Ortada bir müşteri yoksa bile, müşteri yorumu alıyorsunuz. O kadar çirkin ki, tahmin edilemez boyutta.

Dahası, hukuk sistemi, kolluk kuvvetleri tamamen cahil bu konuda. Açık bir kötü niyeti, yargıya taşıma hızları, MLAT süreçlerinden bihaber oluşları, resmen kötü niyetli adamların yararına işliyor. Yani, biri sizi soysa, arkanızda devlet yok, bunu unutun. Savcılık vb sizi korumayacak. Çünkü karşı taraf azıcık da olsa hizmet sağladığı için, dosyanın niteliği değişecek, karşı tarafta birileri olmayacak, başkalarının adına açılmış şirketler belirecek. Bu konu uzar gider.

En kurumsal yer, yeterince kurumsal değildir. Siz tasarıma bakıyorsunuz muhtemelen. 100 tane yüz koymuş adamlar. Hepsi sahte. Lisanslar, bar odası kayıt numaraları, tamamen sahte. Kısaca sahte + sahte.

Siz söyleyin, aklı başında iş yapan adamın bu zeminde iş yapmaya devam edebilmesi için ne gibi hevesi olsun?

Ben bu baş ağrısını alacağıma, X ülkede göç ofisini fiziken açıp, her milletten insana hizmet etmeyi tercih ettim. Gerçekten Türk olup, avukat olup, bunu resmi yapanlarda bu şekilde yapıyor. Çünkü Türkiye'de zeki göç olayı yok. Maraştan berberler size yazıyor, Antepten çıraklar size yazıyor, Mardinden işsizler size yazıyor. Sundukları belgeler sahte. Sicillerini gizliyorlar. Kendini savunacak insana dahi dürüst olmuyorlar. Bunların üzerine birde size o at hırsızları ile aynı muameleyi yapıyorlar. Ya ben neden iş alayım ki bu adamlardan?

Benim en son aldığım müşteriyi örnek olsun diye isimsiz paylaşıyorum:
Maraştan berber, sicili var. Bizden sicilini saklamış. Aylarca uğraştık adam onay alsın diye. Güncel sicil kağıdı istediler. Adama ulaşmaya çalıştık. Adam hapse geri girmiş. Bize askere gittim diyor. En az ödeme yapan ve en çok sorun çıkaran müşteriydi kendisi. Bu iş para kazanmadan çıktı, emekleri hiçe sayıp %100 iade yapmayı bile düşündük. Finalde gördüğümüz manzara şok edici.

Kısaca, müşteri profili ile bunlara hizmet sağlayan şirket profili tam birbirlerine göre uyumlu.

Kısa dönem vizelerin tamamını kendiniz yönetin.
Uzun dönem vizelerle ilgili yerel destek alın. Çalıştığınız yer Türk olmayacak.

Size doğru düzgün çalışan bir yerin ASLA YAPMAYACAĞI şeyleri yazayım:

- Facebookta müşteri avlamak
- Facebooktan müşteri profili ile insanları organik yönlendirme ile kendilerine çekmek
- Alınmış vize fotoğrafları paylaşmak
- Mutlu müşteri yazışmaları paylaşmak
- Belge yolu ile sizlere kanıt sunmaya çalışmak
- %100, %90 gibi ifadelerde sizleri vizeyi alacağınıza dair inandırmaya çalışmak.
- Net ve çok kesin ifadeler kullanmak
- Olmayan belgelere hallederiz demek
- Sizin ihtiyacınıza göre sahte belge üretmek
- Size iş bulacağını söylemek
- İşe alıyormuş vaadi ile sizden para almak
- İşe almayı ücretsiz gösterip, iş ile ilişkili vize masraflarını size ödetmeye çalışmak
- Devlet ya da kurum giderleri için kendi banka hesaplarına havale istemek

Bu liste böyle uzar gider.

İşçi'nin tüm masrafları işverene aittir.
İş bulma hizmeti para alınarak yapılamaz.
İş bulma hizmeti ile ilişkili diğer tüm hizmetler para alınarak yapılamaz.
İş bulmuş birine vize hizmeti işçiden para alınarak yapılamaz.
İşveren daima vize sponsorudur. Sadece relocation'ı karşılamak zorunda değildir. Relocation da sizin uçak biletiniz gibi şeyleri içerir, aracıya ödemezsiniz.

Kısaca, ulaşıp da doğru düzgün çalışabileceğiniz bir yer yok. İsterse karşı taraf size referans olarak Türkiye'de görev yapan bir Bakan'ın doğrudan cep telefonunu versin. Aklı başında bu işi yapan adam, Türkiye'de yaşamaz, sadece Türk müşteri kitlesi hedefli çalışmaz.

Sizin iletişime geçtiğiniz yerlerin çoğu, hayatlarında pasaport dahi almamış insanlar.