Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başarmış bir kişi olarak; size şöyle çalışın böyle çalışın demeyeceğim ancak, ben şuna inanıyorum insanın isteyipte başaramayacağı hiç birşey yoktur yeter ki inansın.

- Önce başarabileceğinize inanmanız gerekiyor, tabi ki inanmak tek başına yeterli gelmiyor. Çalışacaksınız, çok çalışacaksınız. KPSS'ye girmeden önce 11 yıldır örgün eğitim görmemiştim.

Kendimden örnek vermek istiyorum;
- Daha önce 6'şar ay KPSS'ye çalışarak 2 kez sınava girdim 80 ve 82 puan aldım ama yetmedi. Özellikle 82 puan ile kıl payı kaçırdım desem yeridir. 7 adet yere puanım yetiyordu ama 1'er kontenjan açılan yerlerdi doğu olduğu için tercih etmedim, çok daha fazla kontenjan açılan yerleri tercih ettim. Aynı zamanda 10 adet yeri 0.1 puanla kaçırmıştım.
- Bir diğer sınava çalışmak içimden gelmiyordu, türlü mazeretlerle kendimi boş yere doldurmuştum. Atanamayacağıma kendimi çok inandırmıştım. Ben yapamam, ben edemem diyordum.
- Sınava 20 gün kalmıştı ve ben hiç ders çalışmamıştım. 20 gün kala ne olduysa, bir ışık yandı beynimde, ben gerizekalı mıyım veya atanan kişiler benden daha mı zeki diye bir düşünce geldi.
- Hiç yeni kaynak almadan eski kaynaklarla ders çalışmaya başladım günde 3-4 saat uyuyarak, ha bire kahve içerek. Sınav gününe yaklaştığımda gözlerim acıyordu, bedenen öyle bir yorgundumki hasta oldum. Sınav salonunda ayakta uyuyakaldım, o kadar kötüydüm. Bir uyandım sınavın yarısı bitmişti. Hızlıca soruları cevapladım, en korktuğum matematikten full çekmişim. Sonuca gelecek olursak 87 küsür puan alarak atandım.

Tebrikler böyle hikayeler eminim benim gibi olanlara umut veriyordur. İşte sorun şu nereden başlamalıyız ? Maalesef ki çalıştığım bir işim var bakmakla yükümlü olduğum evim var. Bunlardan kalan zamanla kendimi hazırlayıp girmek istiyorum. Nereden başlayacağım noktasını bulduğumda başlayacağım.