Merhabalar, Öncelikle "özellikleri" lütfen kontrol edin.
Seviye
1 (Erken Erişim) Seviye
2 (Tam Program) Abone Sayısı 5001.000 ve Son 90 günde
3 herkese açık video-ve Son 12 ayda 3.000 saat herkese açık izlenme Son 12 ayda 4.000 saat herkese açık izlenme VEYA (İzlenme saati yerine) Son 90 günde 3 Milyon herkese açık Shorts görüntülemesi Son 90 günde 10 Milyon herkese açık Shorts görüntülemesi?

Para Kazanma (YPP) Başvuru Adımları
Gerekli eşikleri karşıladığınızda, başvurunuzu şu şekilde yapabilirsiniz:
YouTube Studio'ya Giriş Yapın: Bilgisayardan veya mobil uygulamadan YouTube Studio'ya gidin.

"Para Kazanma" Sekmesine Gidin: Sol taraftaki menüden (veya mobil uygulamada alt menüden) "Para Kazanma" (veya "Earn") sekmesine tıklayın.

Durumunuzu Kontrol Edin: Bu sayfada, yukarıdaki eşiklere ne kadar yaklaştığınızı gösteren bir takip bölümü göreceksiniz.

Başvurun: Gerekli eşiklere ulaştığınızda, "Başvur" (veya "Apply Now") düğmesi aktif hale gelecektir. Bu düğmeye tıklayın.
Adım 1: Şartları Kabul Edin: YouTube İş Ortağı Programı temel şartlarını okuyun ve kabul edin.
Adım 2: AdSense Hesabını Bağlayın: Mevcut AdSense hesabınızı bağlayın veya sizden istenen adımları izleyerek yeni bir AdSense hesabı oluşturun. (Bu adım en kritik adımlardan biridir.)
Adım 3: İncelemeye Alın: Bu adımları tamamladıktan sonra kanalınız otomatik olarak inceleme sırasına alınır.

Başvuru Sonrası Süreç
Başvurunuzu gönderdikten sonra YouTube ekibi, kanalınızın para kazanma politikalarına, topluluk kurallarına ve telif hakkı kurallarına uygun olup olmadığını manuel olarak inceler.
Bu inceleme genellikle birkaç gün ila birkaç hafta sürebilir (YouTube'un belirttiği standart süre yaklaşık 1 aydır, ancak genellikle daha hızlı sonuçlanır).
Kanalınız onaylanırsa, "Para Kazanma" sekmesinden hangi videolarınızda reklamları etkinleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz.

Eğer kanalınız reddedilirse, size bir sebep sunulur (genellikle "tekrarlanan içerik" veya "yeniden kullanılan içerik" gibi) ve 30 gün sonra gerekli düzeltmeleri yaparak tekrar başvurma hakkınız olur.