Arkadaşlar merhaba elimizde bir tane laptop var 3 yıldır hiç kullanılmıyor daha önce de çok nadir kullanıldı sadece internette gezinildi marka Lenovo i5 işlemci 8 GB RAM 256 GB Hard diski var

Bilgisayarda orijinal Windows 10 lisansı var Ancak D ye kurulmuş 20 GB alan ayrılmış oraya kurulmuş satın alırken bu şekildeydi yani

Şu an bilgisayar aşırı yavaş sadece Chrome'u açmak 12 dakika sürüyor Bilgisayarı açmak yarım saati buluyor Bu bozuldu mu acaba ne olmuştur orijinal Windows 10 lisansını nasıl bulup Ben bunu sıfırdan kurabilirim ya da İçindeki bütün her şeyi silerek en başa nasıl dönebilirim tamamen temiz bir kurulum haline nasıl getirebilirim

EKLEME : Arkadaşlar d diski yetersizdi onu sildim tek disk haline getirdim .sonra nette bulduğum tüm yöntemleri denedim ama laptop hala çok yavaş. 4gb ramli laptop bile bundan çok iyi çalışıyor. ikisi de hdd olmasına rağmen. tek chrome bile açıkken bir yt kanalı açsam laptop donuyor. güvenlik duvarı vs hepsini kapattım. sadece şuan antimalware çalışıyor o da çok kullanıyor sanırım. ne yapmak lazım bu merete?