Ben böyle düşünmüyorum. Tam tersi alıcı için mükemmel bir platform olduğu için bu kadar tutuluyor. Koşulsuz şartsız kullandığın ürünü iade edebiliyorsun. Satıcı artık geri göndermekten maliyet daha fazla artmasın diye mecburen iadeyi kabul ediyor.
Buybox sistemi tamamen alıcı için mükemmel. Bir ürün diğer satıcıların buybox girmesi sayesinde fiyatta dibi görüyor.
Şaşırırsın trendyolda 150TL olan ürün git normal bir mağaza da 250TL.
Saçmalık burada %20 komisyonlu sistemde daha ucuza satar, mağazaya gelen müşteriden daha fazla kazanmaya çalışır.
Kar / Zarar tablosu tutamayan satıcılarla dolu trendyol. Adam zararına satış yapıyor haberi yok.
Bu koşullarda alıcı için mükemmel platform.
birkaç farklı zamanda powerbank aldım, siyah alırım beyaz gelir, siyah alırım çocuksu desenli gelir. saat aldım, bambaşka model geldi, kitap aldım sahte geldi. ve aklıma gelmeyen bazı olumsuz deneyim daha...
alıcı için mükemmel olan şey ne tam olarak hocam, ben bir ürünü alıp kullanırım, ürünü alıp iadeyle uğraşıp tekrar alıp tekrar iade edeceksem 100 liralık ürünün bile bana zamandan en az 1000 lira zararı oluyor valla.
çiçeksepeti'den bi ara fincan aldık set, 1 tanesi çatlaktı. adamlar express olarak ertesi güne kırık ürünü telafi etti mesela. sırf bu yüzden bile şu an öncelikli tercihim çiçeksepeti, aradan geçen yıllara rağmen.
yoksa ürünü 1 hafta bekle, iadeyle uğraş, yenisini araştır 1 hafta da onu bekle, böyle olacaksa ürünü almamak bile daha iyi