Arkadaşlar bu arada eski kira sözleşmesi de ortada yok, eski ev sahibi bulamadım dedi ama kasım ayında bitiyor dedi. kiracı da bana sözleşmeyi göstermedi. şuan tek derdim kira artışı da değil artık sadece kendi evime oturmak istiyorum
Ne yazıkki uzun bir süreç bekliyor sizi. Öyle evi aldım hemen çıkarayım kiracıyı 6 ay içinde ihtar gönderip olmuyor. 6 ay süre dolduktan sonra ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmalısınız. Ve bu ihtiyaç samimi inandırıcı olmalı, aynı ilçede başka bir eviniz olmamalı vs vs. Önce ihtar çekin, sonra bi avukatla anlaşıp dava sürecini başlatın. Şuan dava açılınca ilk duruşmayı 6-7 ay sonraya atıyor. 2. duruşmaya gitse 5-6 ay da o sürer. Dava sonuçlansa bile kiracınız istinafa gidebilir. Buda en az +1 yıl daha demek.
En iyisi tatlı dille gerekirse taşınma masrafınıda karşılayarak çıkarmaya çalışmanız. Aksi halde yukarıdaki dediğim süreç işleyecektir.
En kötü ihtimal eğer kira süresi 5 yılı geçtiyse değerleme davası açıp etraftaki evlerin ortalaması kadar kira artışını yaptırtabilirsiniz.
Geçmiş olsun.