Selam olsun,

Sizden ricam bu konuyu kişisel ve mevzu ettiğiniz olayları yazmak için kullanmayın.

Geçen hafta bir dostumla sohbet muhabbet ederken konu döndü dolaştı ve bu günlere nasıl geldik kısmına geldi.
Hafif keyifli bir halimizde olduğundan geçmişten konuşmaya başladık.
Ben anlattım bir kısmını biliyor bir kısmını bilmiyor.
Dedi ki benim ilk yurtdışına çıkışım nasıl oldu biliyor musun?
R10 diye bir forum vardı oradan kazandığım paraları biriktirmiştim öyle çıkmıştım.
Bendeki şaşkınlığı anlayabilirsiniz.
Belli etmedim R10 üyesi olduğumu dedim eeeee
Özel kısımları geçersek yurtdışına çıktıktan sonra çok farklı serüvenlere giriyor ve bugün Muğla'nın en büyük yatırımcılarından birisi.
O kısımları önemli değil ama ilk yola çıkış noktasını anlatırken öyle bir şey fark ettim ki onu sizi anlatamam.
(Daha sonra üye olduğumu ve bu kadarını anlatacağımı söylemiştim.)

Şimdi abarttığımı düşünebilirsiniz ama aynı hafta içinde bir başka tanışıklığım olan birinin yine ilk işe R10'da başladığını öğrendim.
Logo yapıyordum zamanında R10'da iyi kazandım. Şimdi yurtdışına çalışıyor aramızda değil.
Ben R10'da üye olduğumu söylediğimde yüzlerindeki o tebessüm bile çok güzeldi.

Arkadaşlar elbette temelde 01010101 den oluşan bir dijital ortamdır burası ama gerçekten de çoğu insan için sadece bir forum değildir.
Hayata başlangıç olabilen, hayatında bir kapı açabilen, evine ekmek götürebilen ya da hayallerini gerçekleştirirken uğradığı bir yer olabiliyor.
Elbette eksiklikleri olur, olacaktır. Binlerce çalışanı olan microsoft bile her hafta eksik yapmışız diye güncelleme yayınlayıp eksiklerini giderirken R10'nun sıfır eksiklikte olduğunu söylemek ciddiyetsizlik olur.

Benim bu dünyadan, insanlardan, maddiyattan, maneviyattan alacağım eksik kalmış bir hakkım yok.
Birçok konu açıyorum ve bugüne kadar yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeleri ama doğru ama yanlış aktarmaya çalışıyorum.
İsteyen istediği kadarını alabilir, isteyen bir kaşık sallar ve gerisini bırakır.
Benim size yazabileceğim burayı ve buradaki üye kalitesini ve benim dışımdaki moderatör kalitesini inanın bir şirket açsanız maaş vererek bir araya getiremezsiniz. Güç yetmez.
Bu kadar farklı ve nitelikli üye, yönetim para ile yapılabilecek bir şey değildir.

Bunları yazıyorum çünkü birçok insana dokunuşu olan bu platformun değerini bir kez daha anlayalım.