imranran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla yapay zekalar geliştikce konuşmayı bilen yazılımcı oldu dostum geçmiş olsun örnek ben cryptolocker yazdım
AI gerçek bilginin yerini tutmuyor mesela bir siber güvenlik öğrencisinin veya yazılım mühendisi öğrencisinin ödevlerini yapabiliyor şu anlık.
Daha büyük projelerde hibrit gidildiğini görüyorum, kodun tekrarlayıcı kısımları Claude vb tarafından yazılıyor ama düşünme ve yapı gerektiren kısımları insanlar yazıyor.

Halen bizim halkımız yapay zeka ile her proje efektif yapılabilir zannediyor, eğer öyle olsaydı şu an herkes kendi CRM'lerini E ticaret scriptlerini full yapay zeka ile yapardı ama bir yerde bozuluyor iş.
En basitinden güvenlik 0, supabase öneriyorya sırf kolay diye kullandıkları AI, Supabaseyi düzgün ayarlamadıkları için isteyen herkes site verilerini kafasına göre çekebiliyor dev güvenlik açıkları var.
Performans çöp, maaliyet tavanlarda sonra proje ayda 40 bin lira harcıyor problemi başlıyor o kadar saas çözüm kullanılıp free tierleri yapay zeka önerdiği için.

Tasarım desek çöp çoğu AI site.

AI asla yerini alamaz demiyorum ama fazla erken ama kimler kazanır erken adım atıp mevcut teknolojiyi en verimli kullananlar.
Bu da boş vibecoding'den geçmiyor, planlı ve altyapı kurarak gerçekleşiyor.