Eğer illa ki altınlar emanet olarak bir yerde kalacaksa, erkeğin ailesinde kalması daha doğru olur.
Neden?
Çünkü düğün sürecinde masrafların büyük kısmını genelde erkek ve ailesi üstlenir: düğün salonu, gelinlik, mobilya, ev eşyası, ev tutma gibi giderler hep onların omzundadır. Hatta bazen bunlar için borç bile yapılır. Bu nedenle, düğün sonrası altınlar zaten çiftindir, ama bir süreliğine bir yerde duracaksa, doğal olarak erkeğin ailesinde kalması mantıklıdır.
Yani mesele “kimin olacak” değil, sadece “emanet olarak kimde duracak” konusudur. Bankaya koymak istemiyorlarsa ya da şehir dışına çıkacaklarsa, altınların geçici olarak erkeğin ailesinde kalması en mantıklı ve güvenli seçenektir.

Tabi bu Erkeğin ailesi ile de alakalıdır. Erkek ailesi ile görüşmüyorsa Eşinin ailesinde de kalabilir.
Bu tarz konular o kadar gereksiz yerlere gidiyor ki. Mesela bizim bir akrabanın ailesi ile eşinin ailesi sırf bu yüzden tartışmıştı saçma bir şekilde. Sanki altınlar onların olacak. Ben bunun içerisinde art niyet ararım.