Kahvemi içeyim uzun uzun anlatacağım

Edit:
Şu an en zeki olarak adlandırılan llm modelleri bile aslında "aptal". Gerçekten öyle, en basitinden bağlam boyutları diye bir sınırı var, konuşma uzadıkça konuşmanın başını unutuyor, konuyu unutuyor ve gittikçe daha kalitesiz üretimler yapıyor.
Yapay zekanın aptal olduğunu fark etmeyen insanlar deli gibi yz kullanarak bir şeyler üretmeye çalışıyor ve bildiğimiz kirlilik yaratıyor. Çünkü yapay zekayı iş bitirici olarak kullanıyorlar. Oysaki şu anda işi bitirecek kadar zeki değil yalnızca işi kolaylaştırabilecek seviyede. İşi bitirmek için yz kullanıldığında çok kalitesiz şeyler ortaya çıkıyor.
Yapay zekayla üretilmiş video = kalitesiz video
Yapay zekayla üretilmiş yazı = kalitesiz yazı
Yapay zekayla üretilmiş kod = kalitesiz kod.
Gerçekten böyle, çünkü 0dan özgün hiçbir şey yapmıyor, yapamıyor. Üretilen içeriğin hiçbir değeri olmuyor. LLMler ilk popüler olduğunda forumda her soruna yz ile cevap veren insanlar vardı, biz bilmiyor muyuz yzye sormayı

Mesela bir proje var diyelim. Bu projeyi aynı anda hem ben kodlamaya başladım hem yz kodlamaya başladı diyelim.
Yz benden hızlı bitirmiş gözükecek doğru, fakat yznin hesaplamadığı, öngöremediği o kadar çok şey var ki ben gerçekten tam anlamıyla bitirdikten sonra bile bitiremez yz.
Yzye bir hedef verdiğinde yolu düşünmez, saçma da olsa sorunlu da olsa bir şekilde yolun sonuna ulaşmayı düşünür. Bu da ortaya kalitesiz ve sorunlu şeyler çıkmasına neden olur.
Yzyi akıllıca kullananlara lafım yok elbette fakat hayatını buna bağlamış olanlara üzücü bir haberim var, sizin hiçbir katma değeriniz yok maalesef, çünkü işi ilerleten siz değil yapay zeka. Böyle devam ederse size ihtiyaç kalmayacak