Hayatım boyunca sanırım 8-9 kez araba alıp satmışımdır. Hem babama hem kendime. Sadece ilk arabamızı şahıstan aldım.
Ondan sonra sürekli kurumsal firmalardan aldım. Öyle sokakta ki galeriler felan da değil. Doğuş oto, otokoç, borusan gibi kurumsal yerlerden aldım. Gerekirse 3 lira fazla veriyorum ama aldığım arabanın ne olduğunu biliyorum.
Geçen sene kendime araç bakıyorken bir araba beğendim çok iyi duruyordu. Kaporam yandı dolandırıldım adam sırra kadem bastı. Bende 1.000 TL için uğraşmak istemedim.
Neyse bu aracı sattım. 2 hafta önce gene kendime bir araç arıyordum.
Kurumsallara bakıyorum sürekli ama sarı siteden de diğer ilanları piyasa takibi için sürekli takip ediyordum.
Bir tane şahıstan gene araba beğendim. Adamı aradım bilgi almak için adam çok cana yakın geldi.
Gittik buluştuk iyi hoş sohbet muhabbet. 2024 model aaraba ilanda anlatıldığı gibi değil. Her yeri sorunlu. 1 yaşında ki arabaya ne yapmış olabilirsin sen ya?
Bir de sıfır ayarında diye ilan yazıp yüksek fiyata koymuş.
Gittim aynı model aracı kurumsal yerden aldım mis kafam rahat çok şükür şuanlık bir şikayetim yok.
Bu ülkede bir Allah'ın kuluna güvenmeyeceksin. Kurumsallara da güvenmemek lazım ama kötünün iyisi bunlar en azından. Arabalara 3 ay 500 km garanti gibi garanti durumları veriyorlar.
Ufakta olsa bir güven var.
Şahıslardan uzak durun.
Özellikle Allah, Kitap, Peygamber kelimelerini ağzından düşürmeyen, ben asla haram mal yemedim yedirmem gibisinden konuşanlar, namazımı kılıp geliyorum gibi konuşma yapanlara çok temkinli olun.
İnsanları kandırmanın yollarını çok iyi bulmuşlar.