Selamlar, birçok kanal açıp hep yarıda bırakıp, iştah kapanması oluyordu. Hızlı yükseliş için yapay izlenme alıyordum fakat bunların ileride olan süreçte zararlı olduğunu sonradan fark ettim. Temiz olarak şu an aktif olarak gelir elde ettiğim Türkçe kanalım var. Son 1 haftadır yabancı dilde bir kanal açmak istiyordum. Kaynak araştırdım, sağı solu kurcaladım, bir kategori buldum ve çalışmalara başladım. Sonradan eğitim, e-book gibi şeylerin satışı için bir zemin oluşturmuyorum. Hiç uğraşamam böyle şeylerle. Zaten kullandığım araç gereçleri konuda belirteceğim. Sadece tadımlık, çerezlik bir konu olsun, motive kaynağı olsun diye açıyorum. Gün gün, bir zaman sonra hafta hafta gelişmeleri aktaracağım. Kalp kırmadan, Üst perdeden bakmadan, beyin fırtınası yapmaya müsait bir konu olmasını istiyorum.
Plan; 30 gün boyunca günlük 10 shorts videosu ve 2 tane uzun video içeriği oluşturacağım.
Günlük 3 shorts 1 uzun video paylaşımı yapacağım.Kanalda ise 1 ayda 90 shorts ve 60 uzun video olacak. Kanal başarılı olursa iyi beklentimi karşılar. Başarısız olursa Tecrübe derim hatamı bulmaya çalışırım. Bir sonra ki planlamamı daha doğru daha temiz yaparım. NOT: Neden günlük 10 shorts video üretiyorum? Kanala hepsini yükleyip Planlama yöntemi ile devam edeceğim. Günlük 3 shorts planlaması yapacağım. Olası bir aksaklığın önüne geçmek için çünkü bir kere aksayınca dikiş tutmuyor iştahım kaçıyor.
08.11.2025- Kategori belirlendi.
- Kanal açıldı.
- Kanal iç optimizasyon yapıldı: dil, bölge, kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı tasarlandı.
- 4 tane shorts içerik üretildi.
09.11.2025- Sabah 11 gibi 3 shorts videosu paylaşıldı. Başlık, açıklama ve etiketler konu ile alakalı, tam keyword dolduruldu. (Paylaşalı 3-4 saat oldu fakat 0 görüntülenme var.)
- Shorts videolarının 0 izlenmede kalması canımı sıktı; 1 bile olsa motivasyon kaynağı olurdu. Sorunun kaynağını araştırdım. Shadow olması saçma geldi. Ülke saat karşılaştırması yaptım: Türkiyede 12 olan saat, diğer ülkede gece 4. Bu duruma bağlıyorum konuyu.
- 1 tane 8 dakikalık uzun video yapıldı; etiket çalışması ve kapak fotoğrafı çalışması yapıldı, kanala yüklendi ve bugün saat 21:00a planlandı.
- Bugün paylaşılan 3 shorts videosuna küçük küçük izlenmeler geldi: 50100 arası ve 1 abone geldi. (14:11)
- Bugün toplam 10 shorts 1 uzun video yapıp günü bitireceğim.
10.11.2025- Dün attığım shortslar başlangıç için iştah açıcı şekilde küçük küçük izlenmeler getirdi
- Bugün 3 tane shorts videosu yükledim ve planda bir değişiklik yapıp 2 tane uzun video yükledim
- İçerikleri toplu olarak yükleyip zaman ayarlı olarak planlı paylaşım yapması için ayarlamalar yaptım.
- Uzun videoların dakikasını 10 dakika ve üstü olacak şekilde ayarlıyorum. Çünkü para kazanmayı açmak için 10 mn shorts görüntülenmesi gözüme büyük geldi. Uzun videoda saat kasmak daha mantıklı geldi.
Şuan kanalın istatistikleri şu şekilde;
11.11.2025- 2 uzun 3 shorts videosu paylaştım.
- Hala paylaşım saatini oturtabilmiş değilim. Çünkü kafam epey karıştı içerik ürettiğim ülkenin saati epey bir farklı sabit bir saat belirlemem lazım.
- Yarın için 2 uzun 3 shorts ürettim ve kanalda planlı paylaşıma ayarlayarak yükledim.
- Bir deneme yapıyorum videoları gece 2-3 saatlerine planlı paylaşıma ayarladım.
- Şuan kanalın istatistikleri şu şekilde;
12.11.2025 - Dün gece planladığım içeriklerde değişiklik yaptım saatlerini ileri aldım.
- Kanalda akşam üzeri aktiflik sayısı daha fazla kanalın istatistiklerinin oturmasını bekliyordum.
- Bugün içerikleri planlıdan çıkarıp akşam üzeri yayınlamaya aldım fakat izlenme gelmedi beklentimi karşılamadı
- Eski saat paylaşımıma geri döneceğim öğlen 11-12 gibi paylaşmak daha iyi izlenme getiriyordu.
13.11.2025 - Bugün 3 shorts 2 uzun video paylaştım.
- Geçen gün dediğim gibi izlenme gelmedi. Algoritmaya oturamadık sanırım o yüzden planda değişiklik yapıp paylaşım saatlerini 11-12 aralığına ayarladım.
- 11-12 paylaşım saatine ayarlayınca izlenmeler geldi.
- Benim konseptimde abone pek değerli değil. Yani abone sayısı benim için bir şey temsil etmiyor. Daha çok izlenme odaklıyım.
- Kanalı sadece video ile şişirmek istemiyorum. Aktivite oranını artırmak için, kanalı diri tutmak için anket, post, topluluk sayfasını aktif olarak kullanmayı planlıyorum.
- Kanalı daha olgunlaşmamış bir meyve olarak nitelendiriyorum. Sabır istiyor ben de tez canlı birisi olduğum için başta anlattığım hatalarını yapmamaya özen gösteriyorum.
- Şuan bir sorun mu bilmiyorum fakat shortslar 1K izlenmeyi geçmiyor. Henüz algoritmanın oturmadığını düşünüyorum.
14.11.2025- Bugün 1 shorts 1 uzun video paylaştım.
- İçerik sayısını azaltmayı düşünüyorum. Farklı bir şeyler denemek istiyorum.
- 1 Tane topluluk gönderisi paylaştım, yeni paylaştığım videoya yönlendirme postu paylaştım.
- İstikrarlı bir şekilde devam etmeliyim. Kanalın güncelliğini yitirmesini istemiyorum.
- İçerik sayısını azaltıp, ardından tekrardan 3 shorts 2 uzun video yöntemine döneceğim.
- Bugün gelen etkileşim yine tatmin etmedi sabırla devam edeceğim.
- Artık haftalık güncelleme atacağım çünkü 13 saat çalışıyorum işten geldikten sonra video üretiyorum ardından konuya gelişmeleri yazıyorum. Kafam çekmiyor
Haftaya görüşürüz.. - Şuan kanalın istatistikleri şu şekilde;