Hocam detaylı cevap için teşekkür ederim. Yıllardır kurumsal çalışan bir mühendislik firması sahibi (yazılımdan anlamayan) olarak şunu söyleyebilirim;
Bu kadar detay düşünürsek iş yapamayız. Ben zaten yüksek bütçeler ayırıyorsam birçok detayı işi yapan kurum düşünmeli ve beni yönlendirmeli. Yüksek ücretler ödeyip birde ilk önce çarpılır mıyım diye düşüenceksem o iş zor.
Aslında konuyu açan arkadaşta bende ufaktan bu işler nasıl olur, prototip ve mvp sürecine nasıl getirilir sonrası nasıl yürütülür onu merak ediyoruz. Yani adamın bir fikri var kenarda da 50 - 100 bin tlsi var ve yatırımcı arıyor. Bu süreci yatırımcı bulabilecek seviyeye çaldırmadan nasıl getiririz gibi bir soru daha doğru olur aslında.
Yatırımcı bulma kısmı farklı işler. Elinizdekinin kullanılabiliyor olması lazım, kullanıcısının olması gerek ki gidip bir yatırımcıya bak bu kullanılıyor, şu aşamaya geldi bundan sonrası için şu kadar maddi kaynağa ihtiyacım var diyebilesiniz.
Elinizdeki parayla bir ürün ortaya çıkarmanız lazım yoksa kimse oluşmamış sadece düşüncede kalmış bir projeye yatırım yapmaz. Düşüncede kalmış projelerime onlarca kez yatırımcı aramış ve bulamamış biri olarak söylüyorum, tecrübeyle sabit.
Bir şeyler ortaya çıkarmanız içinde o yazdıklarım geçerli, farklı tecrübeleri olan varsa onları da dinlemek isterim.