berattrn1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok haklısınız hocam .
Peki ufak çaplıda başlamak istersem nerden nasıl başlayabilirim fikrinizi alabilir miyim?
Tequila1900 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesela bende bir soru sorayım. Kafamızda bir proje var haytata geçirmek istiyoruz ve proje gerçekten güzel. Yazılım firmalarından fiyat isterken projeyi anlatınca proje çalınmaz mı?
Sonuçta adamların ekibi var küçükte olsa. 1 ay dişini sıkıp hayata geçirmez mi projeyi?
Ben ikinize de cevap vermiş olayım;
Projenizi kiminle paylaştığınız çok önemli bu noktada. Düşünceleri çok önemsemeyin ülkede herkes düşünüyor önemli olan hayata geçirme kısmı. İyi bir fizibilite çalışması yapmalısınız. Şu soruları sormanız gerek;

1- Maaliyeti karşılayabileceğim yeterli maddi gücüm var mı?
2- Proje hayata geçtikten sonra operasyon sürecini yönetebilecek miyim?
3- Başıma gelebilecek olası sıkıntılar neler? Başıma geldiğinde bunları çözebilecek yeterli kaynağa sahip miyim?
4- Reklam ihtiyacım var mı? Varsa bunun için yeterli bütçeye sahip miyim?
5- Kiminle çalışmalıyım? 100.000 TL ye alaylı birisiyle mi 400.000 TL'ye köklü bir yazılım şirketiyle mi?
6- Beni kandırmayacakları kadar bilgiye sahip miyim? Bu iş ne kadar sürede yapılır (ortalama) Gider kalemleri nedir, piyasa değeri nedir, süreç nasıl işler?

Yani bu soruların cevapları net yoksa sizde arkadaşlar biraz işiniz zor. Para bulunur aileden eşten dosttan alır yaparsınız ya da kredi çekersiniz sorun değil. Sonraki süreci yönetemiyorsanız proje yaptırmanızın veya yapmanızın hiçbir mantığı yok.

Projeniziniz çalınacağını düşünüyorsanız çalmaya tenezzül etmeyecek kadar büyük işler yapmış kişi/şirket ile çalışmanız lazım.

Tekrar söylüyorum düşünceleri bu kadar önemsemeyin düşündüğünüzü çok insan düşünmüştür önemli olan hayata geçirebilmek.
Saygılarımla, başarılar dilerim.