5 koli sabit Pepsi diğer gruplar satılıyor günlük giden içecek tenekeler redbullar ama sorun surda ben gene toptancıların hepsini ödeme zorluk olusuyor yani kenara para birikmiyor
Eti desen aynı çözülmüyor ya toptancılar var sıkıntı yada başka olay var bu işte
Öğrenci grubu olsun lise önünde market ve cipsi felan öğrenci alır ama gene olmuyor gene ürün kar marji şu şekilde ayarliyorum 5 TL ile 7 TL kar kar koyuyorum ondanmi oluyor acaba canga 18 geliyor 23 veriyoruz örnek
gelen faturalarını birebir kontrol et. eti , ülker , cococola , pepsi gibi firmaların kendi sistemlerine kayıt ol. firmaların güncel kampanyalarını kontrol et. mesela biz market işletirken sütaş 3e1 kampanyası vardı. Sütaş plasiyeri bilerek 2 koli veriyordu. fatura haftaya çıkarım diyordu. başka bir tanıdığına 3 koli cıkıp 1 koli hediye ürünü kendisine alıyordu. Kolada da aynı durumları yaşıyorduk. Yapılan kampanyalar aslında senin asıl kar marjını kazanmanı sağlayan indirimler. icecek atıştırmalık grubunda %27-30 arası kar marjı ekliyorduk. Temizlik grubu %40-50 civarı kar ekliyorduk. Manav %70-100 arası bir kar ekliyorduk (ürün %30-40 fire veriyor.) Çay,Yağ,Şeker sigara gibi karsız piyasa ile rekabet ettiğimiz ürünlerdi. Büfe olmak yerine market olmayı daha çok aile müşterisine ulaşmayı hedefleyin.