Öncelikle detaylı bir şekilde yazdığınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
hayatta ne yaparsak yapalım ucu her zaman paraya dayanıyor.. şu anki mental çöküş’ün ana sebebi kesinlikle maddiyat değil. Manevi olarak kurduğum bazı hayallerin hüsrana uğraması. Şükür günümüz şartlarında iyi bir kazancım kendime ait evimde bulunmakta. Bugüne kadar para ile çok mutlu olduğum söylenemez tabii ki de çok zor dönemlerden geçtim ama bir şekilde yoluna sokmaya çalıştım ve başardım da.
kendin üzülürsün içine atarsın geçer bir şekilde durumu idare etmeye çalışırsın, ancak bu üzüntünü sevdiklerin de üzülmesini sebep olduğun zaman seni daha da üzücü hale getirir.. durum bundan ibaret.
Şu anda yapılması gereken hayattan ders alıp daha dik olarak ayakta durmak gerektiğini inansam da o gücü kendimde bulamıyorum
Bazı şeylere açıklık getirelim.
1- Hemen hemen hereksin böyle dönemleri oluyor.
2- Para önemli değil diyorsun ama şuanki içinde bulunduğun durumun ana sebepi para. Para senin için önemli olmasaydı şuanki durumda olmazdın. Paraya gerçekten öenm vermeyen insanlar tanıdım. Siz öyle bir insan değilsiniz. Paraya önem vermeden yaşamak baya baya erdemlilik gerektiriyor. Ben paraya önem veririm. Bu arada paraya önem verince ******** olmuyorsun merak etme.
3- Alalh rızka kefildir. Bu konuda tedirginliğe düşmek tehlikelidir. Tabiki üzülürsün o başka konu. Ama nasıl hayatımı devam ettirecem diye tedirginliğe düşme ALLAH ı yok saymış gibi oluyorsun. Yada ona güvenmiyorsun oluyor.
4- Yaşadığın krizi büyük ihtimal ana sebebi sensin. Kendi tecrübelerim de dahil genelde öyle oluyor.
Mesala elma bahçesinde portakal ararsan garantidir ki sonu hüzünle bitecek. Bu noktada senin isyan etmen sitem etmen seni haklı kılmaz. Otur ağla 2 saat niye portakal yok diye.
Ben burda iri ufaklı ortaklık yatırımalr filan yaptım hepsi hüzün. Yarın istanbula gidip bir tanesine davada açacam. Konuşurken işi en iyi bilen kendileri ama iş icraata gelince sıfır.
Bir işi bilmekle bildiğini zannetmek arasında fark var. Ben yazılımcıyım kodlamada sıkıntım yok. Herşeyi kodlayabilirim ama Ben hasteni yönetimini bilmiyorsam onun algoritmasını çıakrtamam olabilecek sıkıntıları öngeremem. Hastene yazılımında neye ihtiyaç var bilemem.
Ya bildiğin işi yapacan. Yada yapmak istediğin işi öğrenecen. Zibil hosting firması var. Firma dediğime bakma 1 kişi gitmiş sunucu kiralamış Hosting firması olduğunu söylüyor. Aksi durumda ortalıktan kayboluyor. Müşterilerin serverlerini çalıyor.
Hostburada .com vardı Burak Alkan bununla da sıkıntı yaşadım. Her hafta biri yazıyor kiminin serverini almış kimisinin prasını almış. En son çocuğa toplu dava açacaz galiba.
Hatalarına odaklan. Ciddi ciddi kağıda yaz hatalarını. Espiri yapmıyorum gerçekten yaz. Hatalarım diye başlık at. Detaylıca yaz.
Mesala insanlara güvendim güvenmemem gerekirdi yazma.
Burak a güvendim güvenmem gerekirdi. Neden?
R10 da hakkinda açılmış şikayet konularından dolayı.
Mehmete serveri gönderirken temin at almam gerekirdi.
Havale geöerken RTX 3090 ücreti diye yazmam gerkirdi. yazmadna gönderdim dava açamıyorum.
Gibi detaylandır. Beyin bunu dikakte alıyor ona göre işlem yapıyor. Bu bir nevi servere komut yazmak gibi.
Hatalarını listelediğimize şuanki durumuna geçelim.
Kağıt kalemi tekrar al eline. Varlık yönetimi yapalım. İhtiyaçların dışında maddi değer olan elinde ne var.Nakit paran nekadar var. Borçların ne kadar var.
Maddi değeri olanları satıp borçlarını kapata bilirsin. Gidebiliyorsan borç yapılandırmasına git. Ali 100 bin borcun vardır git aliyle konuş. Ben bunu sana toplu ödeyememAyda bu kadar ödemeklebana taksitlendir. Gerekirse onun hakkını korumak ve onuda memnun etmek adına döviz yad altına çevire bilirsiniz borcu. Bu şekilde oda sıkınıt yaşamsın maksat.
Borç yapılandırması bittikten sonra. PAra kazanam yollarını ara. Aam garanti para olsun. çok paraya odaklanma. Az da olsa garanti akış gelmesi lazım.
İşe girebilirsin. Boş vakitlerinde extra iş yapabilirsin. Her şey olur.
Ve son olarak gider yapılandırmasına gitmem lazım. Para çıkışının önünü kesmen gerek. Kahve içmeyecen kola iömeyecen. Suyunu yanında taşıyacan hazır su almayacan. Kıyafet almayacan 3 tişörüt yıka yıka giy.
Eski kıyafet giydin diyerezil olacağını düşünme asla. Zir ayarın paran olduğunda kimse aldırış etmeyecek. Artı alkışta tutarlar. Yırıtk tişörtle geziyordu ne noktay geldi diye.
Gelir - Varlik - Gider.Hayatta mutlu ve huzurlu olmakistiyorsan bu üçünü dengelemen gerekir. Bulunduğun konumdan yukarı çıkmak istiyorsun. Geliri arttıracan Gideri azaltacan Varlığı öoğaltacan. Sonra varlık bir sıçrama yapacan.
Atladın atladın atlayamadın. Yine en başa dönecen.
Varlığı ekisden artıya geçirip yeterince güçlendirmediğin zaman yeterli bir sıçrama yapan. Olduğun yerde sekersin ancak.
Üzerine çok düşünmeden yazmadım yazım hatalarım olabilir. Hakkınızı helal edin.
MOTTO: GELİR - VARLIK - GİDER