arasdizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir meslek grubunu veya kişiyi bulunduğu konumdan daha aşağı seviyeye çekmek seni yükseltmez. Ekonomiyi eleştirebilirsin, özel sektörün acımasızlığıni eleştirebilirsin anlarım haklısın da bu konuda ama bunun memur ile alakasini çözemedim ben.
memur sayısı ihtiyaçtan fazla olduğu için kamuya yük haline geldi. memur maaşları ve diğer giderler için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyuluyor. bu kaynak içinde toplumun diğer kesimleri üzerinde ki vergi yükünü artırıyorlar. yada diğer kesimlere gitmesi gereken kaynağın bir bölümü memur maaşlarına gidiyor. aslında ortada devletin parası diye bir şey yok. toplanan vergilerle bütçe oluşturuluyor ve herkes o bütçeden pay almaya çalışıyor.
belki şunu diyebilirsiniz memurlarda vergi veriyor hem de para cebine girmeden kesiliyor. doğrudur vergi ödüyorlar o zaman devlet 18 yaş üstü herkesi memur yapsın şu anki memur alım gücüne göre maaş ödesin. ihtiyaç olup olmadığı önemli değil herkese en az 45-50k maaş ve sigorta primini devlet yatırsın.
insanlar keyfinden özel sektörde çalışmıyor. kpss ile devlet memuru olmak içinde sağlam torpil gerekiyor. partide tanıdık amcası dayısı olmayan insanların memur olup atanması o kadar kolay değil.
ben zamanında belediyeye girmek için çabaladım. birilerine ulaştım ve o günün parasıyla 5 aylık memur maaşı rüşvet istediler. hadi dedik eyvallah verelim sonra bir tanıdıktan haber aldım adamlar belediyede işe alıp 2-3 ay sonrada mobbing yapıp işten çıkarıyorlarmış yani sağlam dümen kurmuşlar. kısaca ülke bitmiş okeye dönüyor..