https://www.r10.net/off-topic/459405...agdurlari.html
Buyrun hocam. Mevzu şöyle;
@DroidPeak; daha önce forumdan banlanmış eski bir dolandırıcıymış,
@Tasarimix; olarak. Hatta
@AlyaMix; de eşinin adına üyelik. O da banlanmış.
Bu adam Osman diye forumu aktif kullanmayan birinin domain mailini buluyor. Hesaba sızıyor. Sonra hesabın eski ve güvenilir olmasından faydalanarak biraz trade kasıp Kurumsal PLUS çekiyor. Forumda kankalar edinip, güvenilirliğini artırıyor. İcabında
@ByHickimse; gibi herkesin kuşkusuz güveneceği üyelerle bile yüz yüze görüşüp ben Osman'ım diyor. Halbuki gerçek adı Onur.
Sonra kazanç garantili mobil uygulama satıyorum diye milletten paraları toplayıp, ~1.5M TL para alıp herkesi oyalayarak gelmeye devam eden sıradaki işleri de alıp tam bir saadet zinciri oluşturduktan sonra tüyüyor. Ödemeleri kız kardeşi adına aldığı için, madem sen Osman'san niye IBAN'ın farklı isimde diyenleri de bu şekilde savuşturuyor.
Konu sahibi
@KGroups; hocamız kişinin eski üyeliğini belirtmemiş ama ben buldum ve o konu mağdurların daha ziyade toplandığı konu olduğu için oraya değil, buraya yazıyorum. Herhangi bir hukuki ya da farklı problem teşkil edecek olursa mesajımı editleyebilir ya da kaldırabilirim.
Kısacası sanal alemde sahte kimliğe bürünmek, yüz yüze görüşmek, sanki o kişiymiş gibi davranarak insanlarla çevre yapıp vurgun yapmak imkansız değil. Zor, ama imkansız değil. Liseli tokatçılar bunu yapamazlar ama profesyonel birisi bunu yapar. Şekil A'da görüldüğü üzere de yaptı da.