FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla eski dğ bisikletine ö teker motor kiti taktım alba'dan. hatta fiyatlar artmadan alayım diye almıştım, bir sene de takmadım, buna binilirmi yahu diye... sonra bir gün birşeyler dürttü ve taktım. o gün bu gündür deli gibi kullanıyorum.

diyeceklerim şunlar olur:
arkadan itişli bir kit al yada öyle bir bir bisiklet al. öğırlık merkezi arkaya yakın olduğu için önden çekiş zorluyor. ama bu sadece konfor ve daha hızlı hızlanma için yoksa kullanıma hiç engel değil.
frenlerin iyi olsun. bendekiler kötüydü, gidip yeni fren pabucu aldım ve rahat ettim. disk fren neden koyuyorlar şimdi anladım.
250watt bir sınır. ben 85 kiloyum. istanbulu bilirmisin bilmem, ben kadıköydeyim. o civarlar az yokuş ve genelde düz. yer yer nasıl diyeyim, pedal çevirirken terleten ve bisikletin üzerinde hafif ayağa kalkmanı gerektirecek yokuşlar var. oralarda gayet güzel çıkıyor, evet hızı düşüyor tabii ama çıkıyor. 250'nin üzeri seni tam bir motorsiklet gibi götürür. heybeliada mesela, orada da bayağı dik yokuşlar var. pedal çevirmek gerekiyor ama çok da abanmak gerekmiyor. motor seni destekliyor ama 500watt olsa hiç pedal kullanmadan giderim.

ama yanlış anlama motor gücü evet daha çok hız sağlıyor ama asıll sebep o değil, daza yüklendin mi seni alıp götürmesi, açmazda kaldığın, arabalar veya yayalar tarafından sıkıştırıldığın durumlardan kurtarması için.

alırsan gösterge paneli düzgün bilgi veren birşey al. öyle sadece led ışıklar pek birşey ifade etmiyor ve o göstergeye hem vitesler hem de pil için ihtiyacın oluyor. güneşte de daha doğrusu brak güneşi biraz aydınlık bir ortamda o ledler tırt. ben ayrıca renkli gösterkeli bir panel aldım işimi çözdüm.

gidon çok kalblolu oluyor. ona yapacak birşey yok. kurcalarken dikkatli ol derim zira yuksek amper çat çut ettirir birşeyleri. her fişi takıp sökmeden önce iki üç kere kontrol et.

pil ömrü bana göre iyi. kadıköyde birkaç saat git gel dolaş yokuş in çık pili bitirmiyor. adanını o yokuşlarında pil daha hızlı biter sanıyorsun ama adeta hiç bitmiyor çünkü yokuş yukarı çıkarken harcadığı enerjiyi inerken yerine koyuyor ve pili dolduruyor. pil gücünü bilemiyorum ezbere, alba'nın sitesinden bakarsın kitlere gerekirse. şarj adaptörleri çok küçük değil, bir sırt çantası gerekir. zaten içerisine birşeyler koymak için de gerekiyor. o çanta elzem.

arka lastiğin üzerinde birşeyler taşımak için bir sepet falan olsun. benim bisiklette yoktu, ne gerek var zaten sırt çantam var diye düşünüyordum meğerse gerekiyormuş. onu da tavsiye ederim.

başka ne diyeyim.... hah şunu diyebilirim. ölçüleri falan boşver, büyük boy dağ bisikleti ebadı bu iş için büyük. eski pinokyo bisiklet tazı bisikletler de küçük. orta bot birşey olmalı ki kontrolü kolay olsun. zira o el gazını ittin mi alet kaçıp gidiyor. h bir de el gazı olayı var. evet el gazı mutlaka olsun ama mutlaka.

başka başka... aklıma başka birşey gelmedi... ayna lazım oluyor. trafiğe çıkmak yerine ara yolları tercih ediyorum, bir araba geldiğini görürsem kenara çekip gitmesini bekliyorum, mümkünse kaldırımdan yollardan uzaktan gidiyorum, yoldan gideceksem hızlanıp mümkün olduğunca çabuk arbaların ortamından çıkmaya çalışıyorum. ama bu aletin özelliklerinde dolayı değil, diğer şöförlerin öküzlüğünden. bizim sokakta elektrikli bisiklet çok var, bir arkadaş virajı içerden alan bir manda tarafından çarpıldı. hem bisiklet yamuldu hem de koca adamın parmağı kırıldı, elektrikli bisiklete lanet etti, burada kullanılmaz bu dedi... ki... haklı aslında... elektrikli olmayanını bile kullanamıyorsun, bisiklet yolu var oradan bile gidemiyorsun... ama gördüğüm kadarıyla pek çok kurye artık o kalın tekerli bisikletleri kullanıyor. birkaçıyla muhabbet ettim, 500wattlık motormuş onlarınki. başka türlü kaçamazsın arabalardana abi diyorlar. haklılar, bende de 500watt olsa daha bir sağlam giderim. bir de onların tekerlekleri benimki gibi 26 jant değil, küçük teker daha çok kontrol sağlıyor.

şarj sorunu olmasa ami gibi birşey de düşünülebilir. tam karton araba gibi falan ama bisiklette o karton da yok, öyle düşün... ben sevdim bu elektrik işini...

neyse çok uzattım.... bendeki işe yarar bilgiler bunlar. gerisi youtube'da var zaten.

hade kolay gele...
hocam lınk olarak ne onerırsın mesela bısıklet sence scooterdan dahamı ıyı olur yazılardan bunu anladım kısaca