GLM 4.6 biraz fazla abartıldı, sonnet 4.5 seviyesinde olmasına imkan yok. Şuna dayanarak söylüyorum yanlış hatırlamıyorsam 350b parametreliydi.
Benchmarklar bazen yanıltıcı olabiliyor, zaten açık kaynak bir model bu adamlara sadece inference ücreti ödemiş oluyorsun.
Yinede ayda 3 usd süper bi fiyat. 5 saatte bir kota yenileme de mükemmel düşünülmüş. aylık limit vs yok bildiğim kadarıyla. zaten yazılımcı olarak kendim için söyleyeyim en düşük aboneliğin kotasını bile doldurabileceğimi sanmıyorum soru sorarak.
Claude code konusuna gelirsek sanırım gemini cli gibi birşey bu arkadaş. Eğer öyleyse o doldurur
Ben şahsen işlerimde 3-4 farklı dil modeli kullanıyorum hocam, Claude, gemini, glm, deepseek vs.
Tek 1 modele bağlı olmamak lazım, web fetch veya web kazıma işlemlerinde en iyi durumda şuan glm, bunun sebebi token limiti yok, sorgu limiti var sorgu limitini zorlamadığınız sürece problem yok, ayriyetten cloudflare tarzı sistemleride bypass edebiliyor, Claude veya deepseek'te bunu yapıyor, ama bunlarda token limiti var, yani biraz tuzlu olabiliyor.
Bu tarz modellerde, her modelin kendine özgü iyi veya kötü yönü olabilir biri bir programlama dilinde çok iyidir, diğeri çok kötüdür, veya biri bir işte çok iyidir, diğeri çok kötüdür, o yüzden birden fazla dil modelini kullanmak her zaman iyidir.