valla bende macbook pro var. windows 11'in en sonuncusu da çalışıyor. senelerce visual studio ile program yazdım sql server kullandım yoğun şekilde bu makinada. üç beş senedir 24 saat borsa robotu çalıştırıyor, canyı ıyayın yapıyor.. eskidi püsküdü ama gayet güzel çalışıyor. üzerinde ofis olmazsa olmaz tabii o da ciddi ciddi kullanılıyor her gün. aytıca arduino programlıyorum o makinada. bir ara cnc kontrol ettim ama çalışma koşulları uygun gelmedi, tehlikeye atmamak için o işten vazgeçtim. ancak halen laser kesim makinasını da bu bilgisayarla kontrol ediyorum.

bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. uzun süre mac partition'ını korudum ama sonra baktım ki gerekmiyor, onu da sildim attım. makina defalarca baştan kuruldu, yedekten dönüldü.. banamısın demedi. çatır çatır çalışıyor. driver'ların bir kopyasını aldığın sürece hiç sorun çıkmıyor. benzer şekilde imac de vardı, onda da sorun yaşamadım. ama ekran kartı cortladı, bir daha dikiş tutmadı.

ama dersen ki bir daha mac alırmıyım... almam... zaten bu makinayı da bir müşterim vermişti, acil ingilterede yazılım işi vardı, yani bana beleşe geldi. para verirmiydim... asla...

bence... öyle raw data film çekimi, acayip creative işler falan yağmayacaksan, bir sürü de lisans parası vermeyeceksen, bu yaptığı işlerden "alırım ulen bir tane daha" dyebilecek kadar para kazanmayacaksan mac'lerden uzak dur. hele hele yeni nesil makinalarda havadan nem kapıp sıvı teması var diye iddia aedip çalışmayan ve onarılmak yerine yenisinin satılmaya çalışıldığı hikayeler benim çevremde çok. zaten aletleri de tami edilmesir diye yapıyorlar.

gite kendine adam gibi bir intel makina al.

ben neden mi tutuyorum... türk halkı yüzünden. o acayip davranış karateristiği yüzünden. mac götürünce on liralık işe beşyüz lira isteyebiliyorum. itiraz gelmiyor. ödememezlik yapmaya cesaret edemiyorlar.

ama teknik olarak... Allah korusun derim ben. yine de hava atacaksan o başka...

hııı bir de çok yoğun kullanırsan helikoptere dönüşme özelliği var benim laptopun. ama sen yeni alacaksın, sende o sorun olmaz.. çünkü bilgiğim kadarıyla içerisinde fan yok