Merhaba
Bu daha çok sorma değilde bilgilendirme konusu olmasına rağmen ben fikrimi yazayım, artık güven diye bir şey kalmadı ve önemi de yok.
Sadece birkaç nerd'ün gizlilik diye kafayı bozması kaldı geride.
Türkiye değil, İnsanlığın tüm tarihini yapay zekaya yüklediler.
Her insanın neye karşı hangi hamleleri yaptığı, hangi soruyu soran kişinin hangi adımı attığını artık yapay zeka biliyor zaten.
Yani sen x bir kişi olarak, "bugün patronumla şöyle bir sorun yaşadım ne yapmalıyım" diye bile sorduğunda, yapay zeka seni zaten kategorize ediyor, muhtemelen başka sorunlar yaşayabileceğin alanları diğer insanlarda yaşadığı aynı problemlerden birleştirip "bu adam muhtemelen ailesiyle de problemli" gibi öngörülerde bulunabiliyor, doğru veya yanlış, sen ona sorular sormaya devam ettikçe senin suç işlemeye, intihara vs. meyilli olup olmadığını zaten anlayabiliyor.
Dolayısıyla gizlilik falan bunlar hikaye nerd kavramları, senin girdiğin siteden bile nasıl bir zihniyete nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu diğer insanlardan aldığı verirler ile tahmin edebiliyor zaten.
Aslında dediklerinizde haklısınız hocam. Yapay zeka kullanarak anonim kalmak ve gizliliğe sahip olmak neredeyse imkansız. Yapay zekalarda kullanılan memory özelliği yardımıyla verdiğiniz cevaplar işleniyor ve kişisel analiziniz yapılıyor. Örneğin kullandığınız yapay zekaya "Ben nasıl biriyim? Sence güçlü ve zayıf özelliklerim neler?" şeklinde sorduğunuz zaman sizinle ilgili kaydettiği bilgiler üzerinden size cevap verecektir.
Videoda ise gizlilikten daha çok güvenlik konusuna yöneldim hocam. Çünkü agent tarayıcılar bazı durumlarda gizli komutları algılayıp kullanıcının istemediği işlemleri yapabiliyor. Benim videoda verdiğim örnekler basit örneklerdi. Ama reddit,twitter vb. yerleri tarayarak daha komplike örnekler de bulabilirsiniz. Yani bu tamamen karşıdaki kötü niyetli kişinin becerisine ve hayal gücüne kalmış durumda.