Sakız adası güzeldir, 2-3 tane köyü var gezilecek, orta çağlardan kalma köyler, ortalarında da genelde oturup birşeyler yiyip içebileceğiniz mekanlar oluyor, olympi de güzel bir mağara var severseniz inişi çıkışı biraz zaman alıyor, sakız müzesi var gayet güzel yapmışlar çok modern, mandalina müzesi var merkezde orası da gezilebilir, to apomero diye yine merkezde sayılır bir restoran var manzarası harika ama yer ayırtmak lazım, sakın herkes gibi delfinia da yemeyin gerek yok, merkezde yemek isterseniz kale icinde güzel restoranlar var sonrasında da kokteyl icebileceğiniz yerler var, denizi görmezsiniz ama ambiansı iyidir, hatta osmanlı mezarları da var restoranların yanında.Birşeyler yemek icin gemiden indikten sonra dümdüz giderseniz karşınıza La Viento kafe çıkacak, aile mekanı, kızlar Türkçe biliyor, rahat edersiniz.Mavra Volia var siyah çakıl taşları olan plaj, biraz kuzeyde Lagada var harika bir koy, köy değil koy. Yine kuzeyde herkesin bi fotoğraf çektirdigi deniz kenarı kilise var ama ne kadar ilginizi çeker bilmiyorum. Deniz zamanı olsaydı Glaroi beach e gidin derdim ama diyemiyorum.
Kalacak yer olarak çoğu yer aynı ve bütçeye göre değişiyor tabi, çok kalite yerler de var ama uygun bir yer isterseniz Erytha otel karfaz tarafında oda açık büfe kahvaltı seçeneği sunuyor. Akşam ben takılırım merkezde olsun derseniz City Point otel on numara, limanın hemen dibinde, kordondaki mekanlara takılırsanız yürüyerek 1-2 dk da otele girebilirsiniz, ayrıca terası da gayet güzel bir manzara sunuyor (gerçi son gittigimde kapalıydı tadilattan dolayı ama ben yine de çıkmıştım

)
Lidl ve my market var market alışverişi yapmak isterseniz, pazar gunu kapalı,
Merkezde çarşısı var gündüz siesta zamanı kapalı oluyor sabahtan ya da akşam üzeri gitmek lazım.
Kuzey tarafına çok fazla gitmedim bu bahsettigim yerler güneyde. Çeşme liman girişnin hemen yanında aracınızı bırakabileceğinzi otopark var hiç yer bulamadığım olmadı. Araçla geçmeyecekseniz adaya, araç kiralamanız manıtklı olur köylere başka türlü ulaşım zor, otobüs taksi çok yazar. City pointte kalırsanız araçda kiralıyorlar, travel2chios.gr adında bir siteleri var oradanda aracı kiralarsınız direkt kendilerinden. 27 dan başlıyor citroen C1. büyük araba kiralamayın park yeri falan zor, gerçi sezon değil şimdi belki rahatlar ama bilemiyorum, ben ne zaman oh sezon değil rahat girip çıkarız dediysem en az 45 dk sıra bekledim.
Başka ne var hatırlamıyorum,2 gece 3 gün ilk gidiş icin cok gelmez, ama sonraki gidişlerde amaç denize girmek değilse çok gelebilir.
Blog açsam bu kadar yazamazdım heralde