tanereker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sonuç alacağınızı sanmıyorum. şöyle oluyor. taahhüt verirseniz örneğin 550 tl yerine 250 tl diyorlar. cayarsanız aradaki 300 farkı kullandığınız ay kadar hesaplayıp tahsil ediyorlar.
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
500 alması lazım
APT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüketici Mahkemesine aynen bu şekilde açıklayın ve kanıtları ekleyin. Sonuç alacağınıza eminim.
Çünkü Cayma bedeli yasal bile olsa, bağlayıcılığı tartışılır.
Alınacak bedel bahsi geçen durumda anlamsızdır. Yani, 2 ay üyeliği kalan birinin toplamda ödemesi beklenen bedel olan 500 TL ise, alınacak bedelin 500 TL üzerinde olması, Cayma bedeli değil haraçtır.
Sizin burada elinizde tutup karşı tarafın gözüne sokacağınız şey de tam olarak bu.
Firma bu şekilde yaklaştığı için, hiçbir bedel ödemeden kapatılması talebi şeklinde Tüketici Mahkemesine talep iletin.
berkantipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Taahhütlü tarifelerde tarifenin bir indirimli bir de indirimsiz ücreti oluyor. İndirimli ücret aylık ödediğiniz tutar. Aradaki farktan taahhüt başlangıcından bugüne kadar faydalandığınız indirim ve taahhüt sonuna kadar toplamda ödemeniz gereken tutardan müşteri lehine olanı yansıtılabilir en fazla cayma bedeli olarak. Hesaplama uymuyorsa borcu ödeyin, tüketici hakem heyeti/BTK'ya falan şikayette bulunup faiziyle birlikte ödeme talep edin.

Merhaba Hocalarım, rahatsız ettiğim için kusura bakmayın; BTK online dilekçe ile başvurdum sadece kullanmadığım 2 ayın parasını ödemem hükmedildi. BTK ya yazmasam 3.200₺ gibi bir ücret ödeyecektim. GSM operatorleri ile alakalı cayma sorunu yaşayan arkadaşlar BTK'ya rahatlıkla başvurabilir.
İyi forumlar.