Tamamen kişiyle alakalı bir durum, amcaoğlu ile ortak bir arkadaşlık kurduğumuz birisi vardı. Kendisi zamanında bim kasiyerliği yapıp, youtube üzerinden lol videoları çekmeye başlamıştı. (8 yıl önce) sonradan canlı yayındı fortnite derken, işler iyi gitmiyor demişti. Yani arkadaş ciddi anlamda youtube üzerinden sağlam emek veriyordu. Sadece türkçe içerik değil ingilizce de çıkarmaya çalışıyordu.
Neyse bende iş çıkışı maçı beklerken bunu gördüm. Durumunu anlatıktan sonra bizim 2 tane yeğeni düşünüp "içeriği niye çocuklara göre yapmıyorsun?" dedim. O zamanlar bizim yeğenler de internette yetişkin ama çocuk gibi tepki veren, minecraft ve roblox gibi videoları izliyordu. Yani dönüm noktası o zaman mı bilmiyorum fakat sonradan içeriği minecraft'a kaydırdı ve oradan gitti. 2 Gün önce de ortak bir arkadaşla konuşurken de youtube kanalının 4 milyon üyesi olduğunu söyledi. Arkadaş da mesai gibi sabah 9 akşam 5 kanalı için video hazırlıyor çok müsait olamıyor dedi.
Yani özetleyecek olursak, x kişisi güzel bir gelir kapısı inşa etmişse bunun karşılığında da zorluk yaşamıştır. Ben kendimi bildiğim için bu işe kalkışsam 1 haftada vazgeçerim. başkaları ise 1 sene de geçse vazgeçmiyor.