Selamlar,
ciddi projelerde calismis, saglam portfoyü olan bir yazılımcıyım. ama freelance hiç iş gelmiyor. bionluk vs. upwork 2020 de iyiydi ama 2024 sonrası çöp. geçenlerde forumda bi arkadaş yerinde olsam birden fazla saas yapar kobilere satardım diyordu ama gereksiz bir efor. onların dertlerini dinlemek, koda dökmek ve satışın yapılabileceği kesin değil. Instagrama reklam acsam sizce nasıl olur ? bi yandan maaşlı işte calısıyorum zaten.
Yazilimla hobi olarak ilgileniyorum sunu sorayim.
Hocam neden insanlarin hayatini kolaylastiracak, odeme sistemine sahip olan global projeler yapmiyorsunuz.
Simdi siz bana hersey yapilmis ki diyebilirsiniz, peki bu gercekten dogru mu? Yani bir seyin yapilmis olmasi sizin eksiklerini gidererek benzer bir proje cikarmasina engel mi?
Odeme sistemi almak zor bunun icin SAAS disinda biraz daha gelismis seyler yapmak gerekiyor. Ornegin bir yerden veri kasip kullanilabilir hale getirip insalara analiz sunmak olabilir.
Isin bu tarafini cok merak ediyorum ve size sormak istedim.
Hocam surda insanlarin Python islerini alsaniz gunde 2-3 saat ayirsaniz bence ayda en az 100K kazandirir ya oyle dusunuyorum hatali miyim bilemedim.
Bu arada bence ***** hatta daha iyisi Upwork yonlenin. Upwork is almak kolya degil onu arastirin ama bir noktadan sonra koseyi dondurebilecek bir platformdur.