Bahane üretene kadar çözüm üretseler sorun zaten kendiliğinden çözülür.
Hep bahane hep bahane bir adım yol almıyor bizim firmalar.
Çözüm odaklı çalışsalar hiç sorun olmayacak.
HDD bozulabilir, bozuldu ise hdd yandı de müşteriye yalan dolan beyan edene kadar.
Yedek almadıysan almadım de ki müşteride ona göre aksiyon alsın.
Dünden beri önce saldırı olmuş olabilir dediler. - "O zaman bana bu konuda 2 satır bir rapor yazın. Hemen saldırganlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunayım" dedim. Bu sefer de FileZilla ile bağlanılmış dediler. Dedim şifre benden başkasında yok. Allah'dan 2 gün önce motora takip cihazı bağlattıydım. Takip cihazında yolda olduğum açıkça görülüyor. O zaman da içeriden zararlı yazılım yapmış dediler. Zararlı yazılım yüklemedim. 10 gün kadar önce bir tema script yükleyeyim dedim. O zaman site içerisindeki otomatik kurulumdan wordpress kurdum. Dışarıdan müdahale etmedim. O da PHP 7.4 ve Ioncube ile çalışıyormuş. Site PHP 8.1 veya 8.2. Düşürmeyeyim diye o scripti başka yere kurdum. Bir hafta 10 gündür sorunsuz çalışıyor diğer firmada. Buradaki wordpressi kaldırdım. Zaten scripti yazan firmanın binlerce müşterisi var. Dosya silse ortalık ayağa kalkardı çoktan. Lisanslı script kaçak değil kırık değil. Scripti geçtim zaten 2 hafta önce her gün 1 saat kesiliyordu site. Bir gün dDOS saldırısı oldu dediler. bir gün fiziksel disk sorunu dediler, bir gün paylaşımlı hosting trafik yoğunluğu dediler başka gün de CPU yoğun sistem böyle durumlarda otomatik açar kapar dediler. Her gün ayrı bir sorun. Dün de yedeklerin geri yüklemesi saat 09:30'da başladı. Gece saat 00:00 gibi yüklenir dediler. Gece 03:30 de aradım işlem bitmemiş. Sabah aradım. Pazar günü yedeği %95 yüklenmiş. Cumartesi gecesi yedeği %80. İnşallah bu öğlene biter. Stresten gece uyuyamadım. Lafa gelince milyon üyemiz var şu bu altı üstü bir yedek yüklenecek 20 GB. 24 saati geçti hala %80-%95 deniyor. Daha 1 tane dosya yüklenmemiş. Bakalım öğleden sonra bir daha arayacağım.
Edit: Uykusuzluktan bir sürü yazım hatası yapmışım. Düzelttim.