Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu coğrafya bu zamanda maksimum 40-50 milyon nüfusu barındırabilir.Ben küçük bir ilçede yaşıyorum 24 yıldır.10-15 yaşlarındayken nüfus az ve refah yüksekti.Şimdi her yer araba ve insan dolu.Gıda,su,ev vs gibi şeylerin fiyatı yüksek.Şimdi nüfus 86 milyon diyorlar ki ben inanmıyorum. En az 100 milyon nüfus var.Genç sayısı azaldı diyorlar bu da bana gerçek gelmiyor. Yaşım 24 sokağa bir çıkıyorum yemin ederim her yer çocuk dolu.Peygamber efendimizin zamanında bile dünya nüfusu 200-300 milyon civarındaydı. Çok nüfus böyle şeylere sebep oluyor işte.Yine dar gelirli insanlar bu evleri alamayacak.Çok nüfus çok hastane,çok yol,çok gider demek.Bir de toplum tüketimi toplumu maalesef. 1 tane evi var gidiyor 10 tane daha alıyor.Bu da kıtlık yaratıyor.Az maaş,12 saat çalışan insanlar bundan dolayı böyle hayat yaşıyor.O işleri daha ucuza yapacak çok ama çok insan var.Az olsa ama eli güçlü olur çalışacak insanın.İşin özü sosyal destekler ile bu iş yürümez.

Türkiye’nin Her Yerinde Sadece Tek Tip, Müstakil Evler Olsaydı Ne Kadar Alan Gerekirdi?

Gemini Özeti

Webtekno'daki makale, Türkiye'deki tüm nüfusun (yaklaşık 84,78 milyon) müstakil evlerde yaşaması durumunda ne kadar alana ihtiyaç duyulacağını hesaplayan varsayımsal bir senaryoyu inceliyor.
Makalenin ana noktaları şöyle:
  • Varsayım: Her hane (TÜİK'e göre ortalama 3,23 kişi) 250 m² ev ve 50 m² bahçe olmak üzere toplam 300 m²'lik bir alanda yaşıyor.
  • Gereken Ev Sayısı: Bu senaryoda yaklaşık 28.260.000 adet müstakil eve ihtiyaç duyuluyor.
  • Toplam Alan: Gerekli olan toplam alan 8.478 km² olarak hesaplanıyor.
  • Karşılaştırma: Bu alan, Türkiye'nin toplam karasal yüzölçümünün (769.632 km²) çok küçük bir kısmıdır. Hesaplanan 8.478 km²'lik alan, yaklaşık olarak Muş ilinin yüzölçümüne (8.650 km²) denktir.
  • Sonuç: Yani, tüm Türkiye nüfusu, her hane 300 m²'lik müstakil bir evde yaşayacak şekilde Muş kadar bir alana sığabilir. Geriye kalan 761.154 km²'lik devasa alan ise yollar, okullar, hastaneler, tarım arazileri vb. için kullanılabilir.
  • Maliyet ve Pratiklik: Makale ayrıca bu senaryonun (yaklaşık 11,3 trilyon TL) maliyetine ve engebeli araziler gibi pratik zorluklarına da değiniyor.
  • Alternatif Çözüm: Yazı, insanların müstakil ev arzusunun temelinde deprem korkusu ve güvenlik endişesi yattığını belirtiyor. Mevcut çok katlı binaların depreme dayanıklı hale getirilmesinin, tüm ülkeyi prefabrik evlerle donatmaktan daha az maliyetli ve mümkün bir çözüm olabileceği vurgulanıyor.