Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Anlatımınızdan çıkardığım kadarıyla sanıyorum ki imaj yedekleme alıyorlar. Dolayısı ile o imajı farklı bir sunucu üzerinde ayağa kaldırıp sizin site yedeğinizi alarak işlem yapacaklar. Yani felaket senaryosuna karşı (disk arızası vb) sunucuyu imaj şeklinde herşeyiyle beraber yedek alıyorlar. Bu süreç de maalesef ki uzun sürüyor. Aslında yapılması gereken web hosting'lerde imaj yedeklemenin yanı sıra ek olarak tüm site yedekleri de ayrıca alınmalı ki felaket senaryosunda imaj'a dönüş, tekil problemde ise direk siteye geri dönüş olabilmeli. Bu senaryo ile kurulan yapılarda max 10dk içinde geri dönüş senaryosu aktif edilebilir. Biz bu şekilde çalışıyoruz.
gece en geç 00:00 biter dediler. saat 03:50'de aradım "ilgili ekibe mesai saatleri içinde ulaşırız" derler. mağdur oldum. 5 farklı müşterim var. İşin garibi şikayet.var sitesinde 200 küsur şikayat var. hiç birine yanıt vermeye tenezzeül etmemişler. geçtiğime geçeceğime pişman oldum ama müşterilere karşı itibarım zedelendi. bileydim evde 2 ayrı 8'er TB disklerim var. topkam yedeğim 20 n fazla 30 GB . 32 GB flash disklere bile yedeklerdim. Bu da bana ders olsun. bundan sonra hergün yedeklerimi alıtrım. inşallah "söz verdikleri gibi" yedekleri geri yüklerler.