Hocam öncelikle geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin.
Ben de 4 ay önce baba oldum, bizim de bebeğimiz doğduktan iki gün sonra enfeksiyon nedeniyle küveze alındı. Dört gün orada kaldı, sonra çok şükür sağ salim çıktık. Doktorlar, yeni doğanlarda bu durumun sıkça yaşandığını söylüyor. Yine de o süreç gerçekten çok zor, insanın yüreği daralıyor. Ama siz de moralinizi yüksek tutun, bol bol dua edin. Allah bebeğinizi size bağışlasın, en kısa zamanda sağlığına kavuşsun inşallah.

Bir de gerçekten toplum olarak bu konuda çok bilinçsiziz. Akrabalar ayrı mesele ama bazen hastanede, dışarıda tanımadığın insanlar bile gelip bebeğin yüzüne dokunmaya, sevmeye çalışıyor. Hiç hoş bir durum değil, öpmeye kalkışanlar da cabası. Bundan sonrası için daha da dikkatli olmakta fayda var, çünkü asıl süreç şimdi başlıyor.

Açıkçası ben de başta eşime bu konuda fazla titiz davranıyor diye kızıyordum ama enfeksiyon olayını yaşayınca ne kadar haklı olduğunu anladım. Biz kimseye öptürmedik, hatta ilk iki ay kendimiz bile öpmedik. O korku insanın içine işliyor bir kere.
Birbirinize destek olun, gerçekten yıpratıcı bir süreç ama geçiyor. En kısa zamanda bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileğiyle.