Bi hükümet halktan bu kadar uzak, bu kadar soyut olamaz. 5k başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa iade ediliyor bu arada. Kim bilir kaç sene sonra teslim edilecek tokide güzel zamanda teslim edildi diyen bir kişi bile yok.
Ya 5k sında değilim tamam başvuralım eyvallah.
Bak ben 22k asgari alan biri değilim ama genel hepimiz için kafa yoruyorum bu duruma.
Şuanda ülkede malı olan belli bir kesim + zengin patron kesim + ultra zengin sermayedarlar haricinde
geri kalana önüne gelen vuruyor kırbacı yani.
Adam zamanında kalan arsayı kat karşılığı verip 4-5 daireye kavuşuyor.
Örnek veriyorum . 3 tanesini kiraya gerisini satıp 2+1 - 3+1 daireye geçiş yapıyor yada faizle vb yatırımla değerlendiriyor.
Tamam çok güzel bu sistem piyango gibi arsa kalmış vb sorun yok bunda.
Ama aileden mal varlık kalmayan bir insan bu insanların elde ettiği gibi kazanç edemiyorki? . Çalışarak bu kazancı elde etmeye uğraşıyoruz burda hepimiz bir standart yakalamak için çabalıyoruz.
Bu adamlar bu daireleri + emlakçılarda sağolsunlar sanki tüm vatandaşlar aynı şekilde kazanmışlar gibi fiyat yükseltme politikası uyguluyorlar.
Evim 5m oldu kirasını 30k yapcam.
Evim 2m oldu 20 k kira yapcam
Daha dün arkadaş zamanında 0.69 dan aldığı 120k lık 1+1 ini bugün bana soruyor 20k ya öğrenciye kiraya vermek istiyorum diye.
Yani 20k onu zenginleştirmeyecekte batırmayacakta. Kazancı tabikide olsun bir yatırım var sonuçta ama ev biyere kaçmıyorki abi. Araba değil birşey değil madem değerleniyor zaten ben kendimide dahil ediyorum geri kalan bu insanlar ne yapacaklar?
Çalışarak elde edemiyoruz çünkü enflasyona yetişemiyoruz. Kira ödemekten birikim yapamıyorum ben her sene geçiriyorlar %30+ zammı . Ben bilmiyorum birikimde yapsam ulaşamayacağım bu rakamlara sürekli uzaklaşıyorlar.