Merhabalar iyi forumlar,
28 Ekimde maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Arkadan gelen araç duramayarak aracıma çarptı. Polis gelip tutanak tuttu. 29 Ekim resmi tatil olduğu için tutanak 30 Ekimde e-Devlete düştü. Ancak sonrasında ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Polisin tuttuğu tutanakta, kazanın takip mesafesinin korunmamasından kaynaklandığı ve bu nedenle karşı tarafın kusurlu, benim ise kusursuz olduğum belirtilmiş. Şimdi bu durumda karşı tarafın sigorta şirketiyle mi yoksa kendi sigorta şirketimle mi iletişime geçmem gerekiyor, emin değilim. Aracım kamyonet. Arkadan çarpma sonucunda dışarıdan çok fazla bir hasar görünmüyor ancak kasanın bağlantı yerleri kopmuş, kasa öne doğru baskı yaparak aracın ön kısmını sıkıştırmış. Bu nedenle şoför kapısı açılıp kapanırken zorlanıyor. Bunların hepsini başvuru sırasında bildirmem gerekir mi, yoksa eksper incelemesi sırasında onlar mı tespit ediyor?
Daha önce benzer bir durum yaşamış ve bu konuda bilgi verebilecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Kaskonuz varsa eğer kaskonuzun anlaşmalı servislerinden birine götürüyorsunuz. Tutanak görseller vs. servisteki hasar danışmanına veya daha minimal bir yerse ordaki yetkiliye sunuyorsunuz. Eksper gidip inceleyip kusur kimdeyse belirleyip sizdeyse kaskonuzdan sizde değilse yine kaskonuzdan yapılıp karşı tarafın trafik sigortasından kaskoyu yaptırdığınız yer hasarın bedelini alıyor. Yani siz hiç bir şeyle uğraşmıyorsunuz. Aracınız yapılıyor alıp devam ediyorsunuz. Fakat bu araç şirket aracı iş için kullanıyorsunuz ve en az 1 2 hafta yatacak bunun bedelini alabiliyormusunuz bunu da mutlaka sorun. Benim aracım kaskolu benimde başıma 1 2 kere karşı tarafın kusurlu olduğu kaza geldi. Bu şekilde oldu sürecim.