kıbrısta ogrencilik hayatı ve calisma hayatı yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki bence taşınacak başka bir yer bulun. oncelikle tr deki fiyatlarin en az 1.5katını görüyorsunuz her yerde. bazi yerler mahrumiyet yeri. istediginiz herhangi bir urunu tedarikte zorluk yaşayabilirsiniz.ayrıca tek kişi çalışacaksa kesinlikle tavsiye etmiyorum geçim açısından. bazı kısımlarda da ufak tefek ırkçılıga maruz kalabilirsiniz. ayrıca herşey tanıdık usulü ilerler. örnek olarak geldiniz ev tuttunuz parayı verdiniz. başka bir tanıdıgı o evi isterse ona verilir. yerlilerin birbirini tutma huyu çok fazladir.
suya sabuna hiç bulaşmadan yaşayım kendi kendime yaşarım kimseyle çatışmam derseniz de sakinlik açısından güzel bir yer. ama çocuklu bir aile oldugunuzu belirttiginiz için sunu soyleyebilirim ;
eğitim seviyesi iyi olan çok okul yok. arabanız bozulsa arabayı tamir edecek düzgün adam yok en önemlisi çoğu parça siparişle geliyor tr dekinin 3 4 katı fiyatina. ayrıca saglik sektörü çok sıkıntılı çok kişi yanlış teşhis kurbanı olmuş durumda güvenilir tedavi için tr ye gitmeniz gerekebilir. örnek olarak ben çapraz bagım koptugunda yürüyemiyorken beni rontgene aldılar bişey yok denilip agri kesici igne yapıp göndermişlerdi.
Not: kıbrısta yeterince tanıdıgınız var ise yerli olarak , özellikle de üst yetkili kısımlardansa bu konuların cogunda çok rahat edersiniz sorunlarınızın %90 i çözülür. ekstra sorunuz olursa pm den yazabilirsiniz.