Claude Api satan 2 yer var diğerleri replika yada bayilik ile aynı apileri satıyor.Bir tanesi Cortex diğeride Yuxsor.Her ikisinide kullandım kullanıyorum.Test etmek için orjinal anthropic sitesinden claude pro üyelikde aldım.Benim deneyimlerim şu şekilde ;
Api iyi çalışıyor fakat bazı saatler ağır saçmalıyor.Model ya kısılıyor yada Anthropic tarafında sorunlar var.Genel olarak %80 orjinal diyebilirim.Çıkardığı tasarımdan,kodlamadan orjinal olup olmadığını çok rahat anlayabilirsiniz.Boşuna karalama yapmayın.
bana bir sürü insan mesaj atıyor. haklısın diye sende mi bundan aldın diye, hiçkimse memnun değil. çünkü ortada gerçek bir şey yok. eğer gerçekse hadi kanıtlayın hepimiz alalım. siz şimdi yüzde 80 doğru sonuç veriyor diyorsunuz diye siz doğru biz yalan mı söylüyor olduk. 'Karalam yapmak' demek, var olan bir şeyi yokmuş gibi konuşmak demektir. Birini karalamak,
kötü bir işe bulaşmış gibi göstermek ya da kişiye iftira atmak şeklinde demektir. Böyle vurgulaya vurgulaya gösterdim ki kelimenin anlamı öğrenilsin. Bedava Türkçe dersi de vermeye başladık artık. Ben de Cursor'dan en üst paketi aldım sadece Claude ile kullanıyorum ve böyle sınırsız Claude diye satılan şeyle uzaktan yakından alakası yok. Ne tasarım ile alakası var ne çıkarılan işle alakası var. Saçmalıktan başka bir şey değil bana göre. (sana göre çok iyidir, harikadır, claude code kötü ama bu söylediğin markalar daha iyidir eyvallah) Sizin projelerinizde doğru sonuçlar verdi diye doğru olan bir şey yok. Claude satıyorsa biri, biz onu Claude API yazan yere gireceğiz cursor'da. Öyle roo Code indir, şu siteye gir kod oluştur, oradan oraya bunu oluştur diye bir şey olmayacak. Olacaksa da satarken söyleyeceksin. Bak buraya ben bu claude hizmetini alırken ne sormuşum, bana ne cevap verilmiş, sonra ne satılmış.. Sona doğru gelirken, karalama kelimesinin anlamını öğrenebildiniz mi? benim söylediğim şeyle sizin söylediğniz şeyin ne alakası var? Ben burada kimseden bahsetmiyorum bile, sen de gelmiş sanki sana bu metin verilmiş gibi konuşup gidiyorsun ben yazdıklarımda kimseden bahsetmemişim bile ne karalamasından bahsediyorsun. Yazdıklarım genele hitap ediyorsa da bu benim değil, herkesin en doğal hakkıdır buraya yazmak. burada konu açarken sizden yada bahsettiğiniz markalardan izin mi alacağız? eğer yanlışsak düzeltin abi bizi, bilgilendirin, diyin ki bir yanlış anlaşılma olmuş. cursor'ı açın, orada kendi apinizi kullanın kısmındaki claude yerine yazın verilen api kodunu yine siz yanlış anlamışsınız deyin..

Bir şeyi sahibinden daha ucuza satmak hem de bayiisi olmadan imkansız gibi bir şey, ya çalarak yapabilirsin bunu ya da yapamazsın yani cevap belli
Görünen köy kılavuz istemez ama bazen insan kestirme yol vardır belki deyip böyle para verip kılavuz almaya çalışıyor ama bir bakıyorsun ki yol yol değil, gittiği yer köy değil. (HAYIR, hayır, hayır.... sen hiç istanbul'u gezdin mi? )
Ben bu Claude satıyorum Cursor ile kullanırsınız diyenlerde şeyi anlamıyorum, Eğer gerçekten Claude keyi ise biz neden Cursor'a cline ya da başka şeyler indirmek zorundayız, direkt olarak Cursor içerisinde Anthropic API key girme yeri var, onu girersek Claude'un hepsini kullandırtması lazım api limitleri dahilinde ama yok. Orda kullanamazsın diyorlar, cline ile roo ile kullanabilirsin diyorlar. Neden diyorum, açıklama yok. Müşteriye açıklama yapmak zorunda değil misiniz neden sessiz kalıyorsunuz? Birisi bana bunu açıklayabilir mi? Cursor arayan üyelerin konularında api key satıyoruz diye hemen damlıyorlar, sonra şunu kur bunu kur diyorlar.
Yukarıda bir SS ekledim. Daha önce Claude PRO satıyorlarmış PM attım halen satıyorsunuz diye konu konu dolaşmamak için 3-5 kişiye PM attım. bana verilen cevaba bakar mısınız? Şimdi ben bir R10 üyesi olarak ne anlamalıyım? Burada satılan bir hizmet sonuçta bu, biz gidip burada yapılan bir işi Müge Anlı'da mı tartışacağız. Tabiki burada tartışacağız. Adam bana Claude API var diyor ben şimdi buradan şunları anlayabilir miyim;
- Claude API satıyoruz ama Claude kendisi değil.
- Claude üzerinden kullanmazsın.
- Cursor ile kullanabilirsin ama roo code yada cline indireceksin.
- indirdikten sonra x siteye gireceksin üye olacaksın
- siteye üye olp api kodu alacaksın
- roo coode yada bilmem neye girip api kodu url cart curt yazacaksın
- sonra roo coode ile iş yaparken çıkan her şeye izin vereceksin
- claude api kısmına girilmez verilen api, roo code yada bilmem ne eklentisine girmenizgerekiyor.
siz bilen bir abiye benziyorsunuz

yukarıda SS eklediğim mesajdan siz yukarıdaki anlamları çıkartabilir misiniz? Ya da Claude API hizmeti var mesajının böyle gizli anlamlar ifade eden bir tarafı mı var?