filsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Yeniceri hocam aynı düşünmesek de fikirlerinize saygı duyuyorum.

Mümkün olduğunda bu tür konulara yazmıyorum. Yazımın nedeni forumda farklı düşünen kişilerin düşüncelerine saygı duyulmaması, cahil yobaz olarak etiketlenmesi.

Bir insan saltanatı da destekleyebilir, Cumhuriyeti de, komünizmi de vs... Fakat fikrinden dolayı kişiye saldırmak, hakaret etmek doğru değil.
Selam olsun,

Ben kendi adıma sizin neden bu kadar sert eleştiri aldığınızı yazayım zira yanlış düşündüğünüzü değerlendiriyorum.
Her insan istediği şeye inanabilir, istediği şeyi savunabilir ya da özlemini duyabilir bunlarda bir beis yok.
Siz ise insanların yanıtlarını alıntılayıp hepsine kendi düşüncenizi aktarıyorsunuz ve bu aktarma "gerçekleri bilmiyorsunuz" tonunda. (Böyle olmadığını yazabilirsiniz ve doğrudur ama intiba bu şekilde.)
Muhtemelen farkında değilsiniz ama tüm yanıtları okudum ve belki de istemeden de olsa bu tonda yazdığınızı gördüm.
Sizin yanıtınıza kadar herkes kendi fikrini, düşüncesini yazmış sonra siz 3 4 kişiyi alıntılayıp şöyle değil mi? Böyle oldu. diye maksadınız o olmasa bile insanların düşüncelerini kendinizce düzeltmeye çalışmışsınız.
İyi niyetli olabilirsiniz o tarafını bilme şansım yok lakin insanlar size değil ya da düşüncelerinize değil aksine siz insanların düşüncelerine tahammül göstermemişsiniz.
İnsanların düşüncelerini alıntılayıp "karşılık" olarak kendi doğrularınızı yazdığınızda elbette insanlar size karşı biraz daha sert olacaktır.
Şöyle diyorlar, böyle diyorlar o yüzden çok yazmıyorum diyebilirsiniz ama siz konuya kendi düşüncenizi yazmadan direkt olarak diğer insanların düşüncelerine toplu olarak karşıtlık yapmayı tercih ettiniz.
E sizde böyle bir hak varsa ki var, diğer insanlarda da size karşı daha sert yaklaşma hakkı var ki o hakkı siz ortaya çıkartıyorsunuz.

Bunun üstüne sitem ederseniz insanların aklıyla alay ettiğinizi düşünürüm.

Yazdıklarımı iyi ve samimi niyetlerle yazdım.
Bu konularda yazmama ve yazdığınızda "saygısızlık" gördüğünüz gibi bir nedene bağlamanız dışında yöntem olarak acaba buna ben neden oluyor muyum? diye düşünebilirsiniz.
Hatalı tespitlerin doğru çözümlemeleri olmayacağından belki her insanda olduğu gibi sizde de hatalı olduğunuz bir yan vardır.
En azından ihtimal olarak.

(Düşünce ve yanıtlarınızdan bağımsız olarak yazdım.)