Merhaba değerli arkadaşlar,
Hollanda'da yaşayan bir girişimciyim. Bu alanda eğitimimi (Pazarlama / E-Ticaret) olarak tamamladım. Toplamda 1 yıllık staj ve 7 aylık bir dijital ajans tecrübem bulunuyor.

Bu kurumsal deneyimimin yanı sıra, son 2 yıldır aktif olarak (özellikle çevremdeki KOBİ'lere) freelance WordPress site kurulumu, temel SEO ve sosyal medya tasarımları konularında hizmet veriyordum.
Hobi olarak başlayan bu süreç (toplamda 12 yıllık bir ilgi), artık tam zamanlı bir işe dönüştü. İşler ciddileştiği için, bu işi bir üst seviyeye taşıyarak kendi dijital ajansımı kurma kararı aldım ve ofisimi tuttum.

Sunacağım Hizmetler:
  • Branding (Tasarım): Logo, banner, kurumsal kimlik, sosyal medya tasarımları.
  • Web Tasarım: WordPress (tema ve özel tasarım) siteler.
  • Dijital Pazarlama: SEO, SEA (Google Ads).
  • AI Otomasyonları
İş Modelim (Önemli Kısım):
Hizmetlerin çoğunda strateji kurabilecek ve süreci yönetebilecek düzeyde bilgim var (özellikle ajans tecrübem sayesinde). Ancak "uzman" düzeyinde değilim. Benim rolüm strateji, satış ve müşteri ilişkileri olacak.
Tüm üretim (tasarım, kodlama, SEO, otomasyon) işlerini başlangıç için R10'daki profesyonel ve güvendiğim freelancer arkadaşlarla yürüteceğim. Gelir arttıkça Hollanda'da tam zamanlı çalışan alarak büyümeyi hedefliyorum.

Asıl Sorum: 10.000€ Pazarlama Bütçesini Katlamak
Ajansın kurulumu ve operasyonu (ofis, ekipman vb.) için gereken masraflar bu bütçenin dışındadır.

Elimde, sadece pazarlama ve müşteri bulmak için ayrılmış 10.000 Euro'luk bir kredi bütçesi var. Bu parayı yakmak değil, en hızlı ve verimli şekilde katlamak zorundayım. Nakit akışı benim için kritik.
Bu noktada, özellikle sıfırdan ajans kurup başarılı olmuş arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var:
  1. Bütçe Dağılımı: Bu 10.000€'luk saf pazarlama bütçesini kanallara nasıl dağıtmalıyım? (Örn: %50 Google Ads, %20 LinkedIn, %30 Lokal sponsorluk... vb.)
  2. Reklam Kanalı: Hollanda pazarındaki KOBİ'ler için en hızlı geri dönüşü hangi reklam kanalı sağlar? Google Ads mi yoksa LinkedIn/Facebook mu?
  3. Alternatif Müşteri Bulma: Google Ads ve sosyal medya dışında, ilk müşterileri bulmak için hangi "kurnazca" (guerilla) yöntemleri önerirsiniz? (Örn: Lokal sponsorluk, soğuk e-posta vb.)
  4. Güven (Otorite): Yeni bir web sitesi ile KOBİ'lere nasıl "tecrübeli" ve "güvenilir" bir ajans imajı verebilirim? (Başlangıçta vaka analizi/case study olmadan güven nasıl sağlanır?)
Bu işi yapan veya sıfırdan ajans kurmuş olan herkesin yorumları benim için çok değerli.
Teşekkürler.