Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam öncelikle ekip olarak temel öğrenmek yerine, BTK akedemi gibi ücretsiz kurslarla başlamanızı öneririm. C# kursuna başlayarak ilk 20 konuyu çalışabilirsiniz. Sonrasında Çeşitli Unity kaynaklarından eğitimlere devam edip BTK akademinden olur youtube üzerinden olur sayısız türkçe kaynak var. Yani birinden öğretmesini beklemeyin. kendinize hedef koyun. 2026 yılına girmeden c#'ın ilk 20 konusunu çalışıp öğreneceğim ve 2026 yılında unity'e başlamış olacağım diye. Oyun ve uygulama yapmak gerçekten herkesin hayali fakat çok fazla zorluk var. Önemli olan sabretmek ve pes etmemek. Sıkıldığınızda veya çeşitli sorunlarla karşılıp çözemediğinizde sakın küsüp bırakmayın. O çok büyük gördüğünüz firmalar da bile ne hatalar oluyor bilemezsiniz çok basit hatalardan projeler haftalarca gecikiyor. O yüzden hata yapmaktan korkmayın bir kod yazın deneyin. Çalışmıyorsa araştırın çeşitli kaynaklardan. Gerekiyorsa en baştan başlayın. Ben ilk başladığım dönemler de kendim için yaptığım bir oyunu tam 4 kere sıfırdan başlayarak yaptım. Bozdum çözemedim, sıfırdan başladım. Daha dikkatli ilerledim öğrendim. Kendinize bir dal seçin en önemli kısım bu oyun yapmak istiyorsunuz ama grafik tasarım mı, modelleme mi, yazılım kısmına mı? VFX , SFX gibi kısımlarda mı çalışmak istiyorsunuz ona karar verin. Benim tavsiyelerim şimdilik bu kadar. Kısacası Her gün yapmak istiyorum diye yazmayın veya düşünmeyin. Yapmaya şimdi başlayın. Unutmayın hedeflerinize Unity'i bilgisayarınıza yüklediğinizde şuandaki halinizden daha da yakın oluyorsunuz. Her şey adım adım. Başarılar dilerim.