Bankada çalışan bayan bir kiracımız var 1+1 evimizde kirada oturuyor. Yaklaşık 3 yıldır hiç aksatmadan kiramızı düzenli ödüyor. Kendisi İzmir'li çok neşeli, aşırı pozitif bir insan gerçekten telefonla konuşmak bile insanın o anda neşesi yerinde değilse bile bir mutluluk vermiyor değil. Bilmiyorum bana çok samimi geliyor sanki ailemizden biri gibi yaş olarak birbirimize çok yakınız belkide ondandır bilemiyorum.

Geçen hafta kombisi bozulmuş ve bana yetkili servis çağırdığını söyledi, cihazın anakartı yandığını söylemişler. Birde kadıncağız cebinden servise para ödemiş, bende kendi ustamı gönderdim oda aynısını söyleyince artık yeni bir cihaz almak gerekiyordu. Havalar soğudu üşümeye başladım, maddi olarak müsait değilseniz acelesi yok desede hemen değişmek gerekiyor. Vakit kaybetmenin anlamı yok.

Normalde herşeyi artık e-ticaret sitelerinden alıyorum çöp bile lazım olsa, çünkü yerel esnaf ürünlere çok fahiş fiyat çekiyor. Acil lazım olduğu için yetkili servisinden memnun kaldığım bir markanın yetkili satıcısını aradım. Bana istediğim marka model kombinin değişimi için;
Kombi + Montaj + Tesisat + Elektrik + Proje Bedeli + Cihaz Değişim Formu için 50.000 TL para istedi.
Hiç şaşırmadım yine çok fahiş bir fiyat çekildi. Kiracımı aradım 4-5 gün klima ile idare edebilir misiniz diye sordum, yine onuda kiradan bir 500 TL düşelim diye teklif ettim, sonuçta fazladan elektrik tüketimi yapacak. Oda tamamdır sorun değil dedi.

Kombiyi e-ticaret sitesindeki bir satıcıdan aldım. Kombi 26.000 TL+ Montaj ve Tesisat 1.000 TL + Elektrik 500 TL+ Proje Bedeli 3.000 TL + Cihaz Değişim Formu 1.000 TL, toplamda 31.500 TL'ye halledebiliyordum. Perşembe günü akşam kombi geldi.

Kiracımı aradım akşam 20.00 gibi, Cuma montaj yapmak için anlaştık. Başkası olsa güvenip kesinlikle vermez. Beni Cuma günü saat 16.00 gibi bankaya çağırdı. İşten izin alıp gittim, anahtarı bana verdi ben 18.00'den önce çıkamıyorum dedi. Gece uyumamış kek yapmış, kurabiye yapmış, kısır yapmış, rus salatası yapmış. Anahtarı vermedende beni tembihledi mutfak şurda şu var burda bu var diye, eve gittim tabi ben mutfağa girmek istemedim ayıp olur diye. 1 saat sonra ustalar geldi montaja başladılar. Beni aradı onları sizin için yaptım isterseniz hepsini yiyebilirsiniz, isterseniz ustalarada ikram edebilirsiniz, çayda demleyin diye ısrar etti. Gittim mutfağa kendi evimmiş gibi çayımı demledim, tabaklara koydum ustalarada ikram ettim. Hem tesisatçı, hem elektrikçi hem doğalgazcıları aynı anda buluşturup işi hallettik.

Saat 17.35 gibi işimiz bitti yetkili serviste geldi garantiyi başlattı. Kiracımızı aradım işimiz bitti kombiyi çalıştırdık anahtarı bankaya getiriyorum dedim. Bekleyin dedi ben zaten çıkacağım eve geliyorum. Zil çaldı kapıyı açtım. İnsanın kendi evinde kapıyı açacak biri olması ne güzelmiş dedi. Bende espriyle karışık evlenmeyi düşünür müsünüz dedim? Güldü düşünmüyorum ama ne zaman istersen kek, kurabiye, kısır ve salata yaparım dedi. Kahve yapayım içelim diye ısrar etti, teşekkür ettim. Yine o kadar ısrar etti ki kalanları saklama kutularına koyup elime tutuşturdu,

Ordan ayrılırken pamuk gibi oldum, Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın bizi gerçekten böyle anlayışlı insanların Allah işini gücünü her zaman rastgetirsin.