benim bir çok tesktilci arkadaşım fabrikasını mısıra taşıdı hocam çok haklısınız. şu anda devam edenlerin bir çoğu sene sonuna kadar anlaşmaları dahilinde ki siparişleri üretiyorlar ki zararına üretim yapıyor bir çok kişi. siz ona kardan zararda diyebilirsiniz gerçi. ama artık tekstil kesinlikle trde bitti. bangladesh te bu konuda çok cazip dünya markaları şu an bangladeşe yöneldi .
Hocam çok fazla elimizde çek var, ödemeler konusunda endişeliyiz sanırım mağdur olacağız gibi geliyor. Konuya istinaden tekstil fabrikalarından örnek verdim ama evet gerçekten ülkemizde bu konuda büyük bir sorun var. Başka sektörlerde de durum bundan farksız. Devletten aldığı teşviklerle ve sunulan hibe, kredi gibi imkanlarla kurulan fabrikalarda yavaş yavaş kapanıyor. İşsizlik artacak, buda özellikle küçük il ve ilçelerde kiraları düşürecek, küçük esnafada kepenk kapattıracak.
Zaten zincir marketler ve zincir restorantlar yüzünden gıda sektörü büyük bir darbe almıştı. Çok tipik bir örnek vereyim, ben 3 orta boy pizzayı dominostan yemek uygulamalarının sunduğu indirimlerle her hafta 320 TL'ye alıyorum. Yerel pizzacıda hem kalite farkı var hemde aynı ebat 3 pizza indirimli 750 TL'ye satılıyor. Ne fiyat, ne kalite, ne sunulan hizmetle rekabet edemiyorlar.